Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Citizens s United odvetu prohráli, přesto postupují do finále Ligového poháru

Manchesterští Citizens budou hrát finále Ligového poháru. O jejich postupu rozhodla semifinálová odveta proti městským rivalům United, kterou svěřenci trenéra Pepa Guardioly sice prohráli 0:1, po úvodním triumfu 3:1 ale postupují dále. O úspěšnou obhajobu titulu se pokusí 1. března proti Aston Ville.

Utkání Manchester City - Manchester United
zdroj: ČTK/ZUMA autor: James Wilson

Manchesterské semifinále proti sobě postavilo celky, které vyhrály pět z předchozích šesti ročníků Ligového poháru. "Citizens" zvítězili v letech 2014, 2016, 2018 a loni, letos budou usilovat o sedmou trofej.

Hlavní postavou semifinálové odvety byl Nemanja Matič. Srbský záložník United nejprve v závěru první půle zdramatizoval dvojzápas přesnou střelou k tyči, jenže čtvrt hodiny před koncem dostal druhou žlutou kartu a hosté už v oslabení s výsledkem nepohnuli.

Aston Villa v úterý vyřadila Leicester, ve třetí minutě nastaveného času o tom rozhodl egyptský záložník Trezeguet. Birminghamský klub přitom v lize bojuje o záchranu.

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, odveta:

Manchester City - Manchester United 0:1 (35. Matič). První zápas 3:1, postoupil Manchester City a ve finále se utká s Aston Villou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články