Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Cítím se dobře a koleno mě nebolí. Chci zabojovat o novou smlouvu, hlásí Vaclík

Nejdelší pauzu v kariéře způsobenou zraněním prožil Tomáš Vaclík. Reprezentační brankář už je ale fit, téměř po dvouměsíčních problémech s kolenem se vrátil do tréninku a věří, že v Seville dostane šanci zabojovat o novou smlouvu na hřišti - stávající mu vyprší po sezoně.

Tomáš Vaclík v dresu FC Sevilla
zdroj: ZUMA autor: Maria Jose Segovia

"Cítím se dobře, koleno mě nebolí. Ale samozřejmě je potřeba dotrénovat a dostat do hlavy zpátky zajeté automatismy," uvedl na své facebookové stránce Vaclík, který ještě schází v nominaci Sevilly pro sobotní utkání španělské ligy v Eibaru.

Do konce minulého týdne se připravoval individuálně a s kondičním trenérem v posilovně. "Snažili jsme se tam simulovat brankářské pohyby, ale na hřišti je to pak stejně úplně jiné. Nikdy v kariéře jsem nezažil tak dlouhou pauzu kvůli zranění, tak doufám, že se s příchodem nového roku zase všechno otočí do pozitivna," pokračoval ostravský rodák.

Vaclík se zranil 2. prosince během rozcvičky před domácím zápasem skupinové fáze Ligy mistrů s Chelsea. "Upřímně, ze začátku jsem to nenesl lehce. Ani jsem neměl chuť koukat na fotbal. Ale když jsem pak viděl, jak jsou spoluhráči pořád na cestách a já alespoň sleduji denní pokroky roční (dcery) Melissy, trošku jsem se nad problémy povznesl."

"Ale ušetřil jsem čas jen z hlediska cestování. Rehabilitace a individuální trénink jsou časově náročnější než běžný režim, protože program nás zraněných či rehabilitujících je uzpůsobený tak, abychom u fyzioterapeutů nezabírali místo zdravým," vysvětlil.

Sport
zdroj: ČT4

Sezonu začínal v Seville jako dvojka, na delší čas se do branky dostal jen v době, kdy jeho marocký konkurent Jasín Bunú onemocněl covidem-19. Celkem bývalý gólman Basileje nebo pražské Sparty odchytal v aktuálním ročníku za andaluský tým pět soutěžních utkání - tři ve španělské lize a dvě v Lize mistrů.

"Je mi jasné, že stejně jako při mém zranění je potřeba zůstat trpělivý a čekat na svou příležitost. Na konci léta mi totiž v Seville končí smlouva a já bych rád ještě dostal šanci zabojovat o její prodloužení přímo na hřišti," prohlásil Vaclík.

"Celé rodině se nám tu líbí. Klub, město i celkově život je tu super, tak uvidíme, jaké má se mnou vedení plány," dodal čtyřiatřicetinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články