Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chtěl bych zpátky Guardiolu, říká kandidát na šéfa Barcelony

Vrátí se Pep Guardiola na lavičku Barcelony? Určitě by si to přál Joan Laporta, který bude kandidovat v předsednických volbách slavného klubu. Španělský kouč ale nyní vede Manchester City, kde má smlouvu do června 2021.

Pep Guardiola
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

"Pracuji na předsednické kandidatuře. V minulosti jsem už klub vedl a mám radost, že jsem zpátky," řekl Laporta, který v čele Barcelony stál v letech 2003 až 2010. Právě pod jeho vedením se Guardiola v roce 2008 posunul od rezervního týmu k áčku Barcelony.

S ním poté získal čtrnáct trofejí včetně tří španělských titulů a dvou triumfů v Lize mistrů. "Až přijde správný čas, oslovím trenéra, který by podle mě měl v roce 2021 Barcelonu vést," řekl Laporta.

"Byl bych moc rád, kdyby to byl Guardiola, ale teď je v City a rozhodnout se musí on. Barceloně nastavil laťku vysoko a hodně Katalánců včetně mě ho chce zpět," dodal. Guardiola odešel v roce 2012 z Barcelony do Bayernu Mnichov, se kterým třikrát vyhrál Bundesligu.

Další dva tituly získal s Manchesterem City, kde působí od roku 2016, ale jeho budoucnost je nejasná. Anglický klub byl totiž kvůli porušení finančního fair play na dva roky vyloučen z evropských pohárů. Jeho vedení se proti trestu odvolalo. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články