Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chelsea vyhrála podesáté v řadě a Premier League vede o šest bodů

Londýn - Už deset zápasů v řadě neztratili fotbalisté Chelsea ani bod. V 16. kole anglické nejvyšší soutěže vyhráli 1:0 v Sunderlandu a v čele tabulky mají šestibodový náskok. Na druhé místo před Arsenal se o skóre dostal Liverpool, který poprvé od března 2002 vyhrál na hřišti Middlesbrough. Manchester City po dvou porážkách zvítězil nad Watfordem 2:0, Tottenham udržel domácí neporazitelnost a poradil si s Hullem 3:0. "Rudí ďáblové" zdolali Crystal Palace 2:1 a neprohráli posledních sedm utkání.

Fabregas slavící gól v dresu Chelsea
zdroj: Reuters autor: Lee Smith

Chelsea měla v utkání na hřišti posledního Sunderlandu od začátku převahu a zužitkovala ji ve 40. minutě, kdy se přízemní střelou z hranice vápna prosadil Fábregas. Přes velký tlak Chelsea nepřidala druhý gól, ač zejména Willian byl velmi blízko, jeho pokus ale skončil na břevně.

Liverpool se radoval v Middlesbrough po půlhodině, když se po Clyneově centru zprava trefil hlavou Lallana. Vzápětí se na druhé straně proti Fischerovi vytáhl brankář Mignolet, který dostal tentokrát přednost před Kariusem. Těsně před přestávkou mohli hosté vést o dva góly, Mané však trefil tyč.

V druhém poločase svěřenci Jürgena Kloppa definitivně rozhodli o tříbodovém zisku. Nejprve Lallana tentokrát v roli asistenta předložil míč Origimu a belgický mladík skóroval v pátém soutěžním zápase po sobě. Následně si tito dva hráči role vyměnili a Lallana zvýšil na konečných 3:0.

Citizens vyhráli po dvouzápasové pauze

Po dvou letech vstřelil argentinský obránce Zabaleta branku za Manchester City a poslal svěřence Pepa Guardioly v 33. minutě zápasu s Watfordem do vedení. Osmou asistenci v sezoně zaznamenal De Bruyne.

Pojistku přidal v závěru při svém jubilejním 200. duelu v Premier League Silva a Watford tak nepřekonal prokletí středečních zápasů Premier League: v deseti utkáních dvakrát remizoval a osmkrát podlehl.

Nezaváhal ani Tottenham, který od 14. minuty proti Hullu vedl, když Roseovu přihrávku tvrdou střelou zužitkoval Eriksen. Dánský reprezentant přidal druhou branku v druhém poločase a v posledních čtyřech ligových duelech si připsal pět zásahů.

Také u posledního gólu Tottenhamu byl Eriksen. Jeho přímý kop vyrazil gólman Marshall jen do tyče a z dorážky uzavřel skóre Wanyama. Hull čeká na výhru nad "Kohouty" od října 2008.

Manchester United neprohrál už posedmé v řadě

Závěr prvního poločasu utkání Crystal Palace - Manchester United přinesl několik šancí hostů. Jednu z nich využil Pogba, kterému ve vápně sklepl míč hrudí Ibrahimovič a nejdražší fotbalista světa se zblízka nemýlil.

Domácí po změně stran vyrovnali. První McArthurovu šanci ještě zneškodnil brankář De Gea, v 66. minutě už ale na jeho tvrdou ránu nestačil. Rozhodující slovo měl ale dvě minuty před koncem švédský kanonýr Ibrahimovič, který při svých posledních osmi startech vstřelil stejný počet gólů. Manchester zvítězil v lize v Londýně poprvé od loňského května.

Salomon Rondón se stal teprve druhým hráčem v Premier League, který vstřelil tři branky v zápase hlavou. Poprvé se to povedlo evertonskému Duncanu Fergusonovi proti Boltonu před 19 lety. Díky Rondónovu hattricku zvítězil West Bromwich 3:1 nad Swansea a v tabulce je sedmý.

West Ham ukončil sérii šesti zápasů bez výhry. Rozhodl o tom Noble v nastavení prvního poločasu duelu s Burnley. Gólman Heaton mu sice chytil penaltu, na dorážku kapitána "Kladivářů" ale už nedosáhl.

Arsenal neudržel vedení a padl s Evertonem

Arsenal vyhrál předchozí tři utkání v Premier League a dal v nich dohromady jedenáct gólů. Také v Goodison Parku začal slibně a ve 20. minutě šel do vedení zásluhou přímého kopu Alexise Sáncheze, který se dvanáctým gólem v sezoně dotáhl na Diega Costu v čele tabulky střelců.

Zklamaný Alexis Sánchez
zdroj: Reuters

Domácí vyrovnali těsně před koncem prvního poločasu, kdy se po dlouhém centru Leightona Bainese trefil obránce Seamus Coleman hlavičkou přesně k tyči branky Petra Čecha. Také rozhodující gól dali domácí hlavou. Po rohovém kopu Rosse Barkleyho dal svůj první gól za Everton stoper Ashley Williams.

V nastaveném čase byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí kapitán Phil Jagielka a Arsenal v bláznivém závěru málem vyrovnal, ale svěřenci Ronalda Koemana všechny míče mířící v závaru na branku odvrátili. Do snahy o vyrovnání se zapojil i Čech, který se při následném protiútoku musel rychle vracet, domácí však třetí gól nepřidali.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:

Bournemouth - Leicester 1:0 (34. Pugh), Everton - Arsenal 2:1 (44. Coleman, 86. Williams - 20. Sánchez), Middlesbrough - Liverpool 0:3 (29. a 68. Lallana, 60. Origi), Sunderland - Chelsea 0:1 (40. Fábregas), West Ham United - Burnley 1:0 (45.+3 Noble), Crystal Palace - Manchester United 1:2 (66. McArthur - 45.+2 Pogba, 88. Ibrahimovic), Manchester City - Watford 2:0 (33. Zabaleta, 86. Silva), Stoke - Southampton 0:0, Tottenham - Hull 3:0 (14. a 63. Eriksen, 74. Wanyama), West Bromwich - Swansea 3:1 (50., 61. a 63. Rondón - 78. Routledge).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články