Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chelsea se odvolá proti trestům pro Bosingwu a Drogbu

Londýn - Chelsea se odvolá proti trestům pro Didiera Drogbu a José Bosingwu. Fotbalisté nesmí kvůli chování po vyřazení v semifinále Ligy mistrů hrát ve čtyřech, respektive ve třech pohárových zápasech. Vedení londýnského klubu se také hodlá odvolat proti pokutě 100 tisíc eur (2,6 milionu korun). Chelsea vypadla po remíze 1:1 v odvetě s Barcelonou a hráči po utkání vyčítali sudímu Tomu Henningovi Övrebövi, že neodpískal proti hostům ani jednu z několika penaltových situací.

Vyřazení těžce nesl především Drogba, jenž po utkání vlétl na rozhodčího a fyzickému napadení zabránila pouze ochranka a trenér Guus Hiddink. Drogba poté ještě křičel vulgárnosti do kamery. Útočník za to dostal distanc na čtyři zápasy a na další dva pak má dvouletou podmínku.

"Byly tam tři čtyři jasné penaltové situace a to hráči a fanoušci nikdy nezapomenou," citovala agentura AP kapitána Chelsea Johna Terryho. "Chtěl bych, aby lidé z UEFA vzali tohle v potaz. Didier se navíc po utkání omluvil. Sám chápe, že musí dostat trest, ale takhle velký? Měli mu dát jen dva zápasy," dodal.

Bosingwa byl potrestán zákazem startu ve třech zápasech a dvouletou podmínkou na jedno utkání za to, že označil rozhodčího za zloděje. "Všichni jsme to cítili stejně, ale naštěstí nikdo kromě něj to neřekl nahlas. Ale řekl přesně to, co si myslel každý hráč a fanoušek Chelsea," uvedl Terry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články