Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea inkasovala pět gólů a ligu vede už jen abecedně

Londýn - Jen jednou v minulosti Mourinhův tým obdržel pět branek, a to při památném debaklu Realu Madrid s Barcelonou. Nyní se jeho Chelsea vypořádává s výpraskem od Tottenhamu, který Blues porazil 5:3. Chelsea tak nyní má stejné skóre a stejný počet bodů i výher jako Manchester City, před kterým vede pouze proto, že je v abecedě výše. Podruhé v sezoně nastoupil za Arsenal v lize v základní sestavě Tomáš Rosický, ale jeho tým prohrál na hřišti Southamptonu 0:2.

Zklamaní hráči Chelsea
zdroj: AP autor: Adam Davy

Chelsea opět nastoupila bez reprezentačního gólmana Čecha a jeho konkurent Thibaut Courtois musel lovit míč ze sítě hned pětkrát. Trenér José Mourinho tak teprve podruhé z dosavadních 715 zápasů kariéry zažil, že jeho tým inkasoval pět branek. Poprvé to bylo v listopadu 2010 na lavičce Realu při prohře 0:5 s Barcelonou. Blues inkasovali pětkrát potřetí v historii Premier League. Předtím se jim to stalo v roce 1996 s Liverpoolem a v roce 2011 s Arsenalem.

Rosický, který v první polovině sezony dostával šanci minimálně, nyní začal v základu ve druhém z poslední tří zápasů a na hřišti strávil celých 90 minut. Zejména v první půli se ukázal v dobrém světle, nejprve se zapojil do kombinační akce, po které nebezpečně vystřelil Sánchez, následně připravil stoprocentní šanci po Cazorlu.

Jeho tým však obdržel dvě branky z defenzivních kiksů. Nejprve Koscielny prohrál běžecký souboj se Senegalcem Maném, který využil i chybného vyběhnutí brankáře Szczesného a z úhlu trefil odkrytou branku. Po změně stran se pak gólman Arsenalu nedohodl s Debuchym a nabídl druhý gól Tadičovi.

Arsenal ještě mohl získat naději, když Sáncheze srazil na hranici pokutového území Gardos, přičemž před chilským útočníkem stál už jen brankář Forster. Rumunský obránce však obdržel pouze žlutou kartu. A protože Arsenal, jemuž chyběla výšková převaha v útoku kvůli absenci Girouda i Welbecka, si již vážné šance v dalším průběhu utkání nevypracoval, Southampton vybojoval důležitou výhru v přímém souboji o čtvrté místo a na Gunners má náskok tří bodů.

Zlobící se hráči Stoke City
zdroj: imago sportfotodienst

Stoke se dostalo do vedení proti United již po dvou minutách, hlavičku Crouche po přetaženém centru z rohového kopu dokázal z otočky z první dovést do brány Shawcross. Domácí dokonce mohli vést o dvě branky, po obrovské chybě Evanse se dostal sám před De Geu Diouf, ale přestřelil bránu. Po šestadvaceti minutách ovšem United srovnali a znovu to bylo z rohového kopu - centr propadl až k Falcaovi, jenž doklepl míč za Begoviče.

Byli to však domácí, kteří mohli v utkání spíše vybojovat tři body než jejich soupeř, a to nejen zásluhou vypracovaných šancí - to když Crouchova hlavička skončila na tyči -, ale také chyb United. Smalling po pětašedesáti minutách trefil míč rukou v nepřirozené pozici, ale rozhodčí, jenž stál nedaleko incidentu, situaci jako penaltovou nevyhodnotil. United tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti na deset utkání.

Ani dva proměněné pokutové kopy Stevena Gerrarda nepřinesly Liverpoolu výhru nad Leicesterem. Hosté totiž dvěma góly během 100 vteřin srovnali na konečných 2:2. Liverpool jako první tým v historii Premier League pokořil hranici sta penalt. Gerrard jich proměnil 31, více penalt dali jen Alan Shearer (56) a Frank Lampard (43).

Právě Lampard se stal hrdinou druhého týmu ligy Manchesteru City, když krátce po příchodu na trávník zařídil výhru 3:2 nad Sunderlandem. City vedlo už o dvě branky, ale během tří minut o náskok přišlo. Jenže dvě minuty po vyrovnání se prosadil hlavou Lampard, který ještě před zápasem prodloužil hostování z New York City až do konce sezony. Lampard dal už 176. gól v anglické lize, přičemž jen Shearer, Andy Cole a Wayne Rooney dali více branek.

Kuriózní situace nastala v utkání Newcastlu a Burnley, ve kterém hosté už v úvodních 36 minutách přišli o tři zraněné hráče a trenér Sean Dyche musel využít všechna tři střídání ještě před přestávkou. Něco podobného se v Premier League naposledy stalo v roce 2009. Burnley i tak dovedlo utkání k remíze 3:3.

Výsledky 20. kola Premier League

Stoke - Manchester United 1:1 (2. Shawcross - 26. Falcao), Aston Villa - Crystal Palace 0:0, Hull - Everton 2:0 (33. Elmohamady, 43. Rosenior), Liverpool - Leicester 2:2 (17. a 40. Gerrard obě z pen. - 58. Nugent, 60. Schlupp), Manchester City - Sunderland 3:2 (57. Touré, 67. Jovetič, 73. Lampard - 68. Rodwell, 71. A. Johnson z pen.), Newcastle - Burnley 3:3 (15. Taylor, 26. Colback, 78. Sissoko - 19. vlastní Dummett, 66. Ings, 86. Boyd), QPR - Swansea 1:1 (20. Fer - 90.+2 Bony), Southampton - Arsenal 2:0 (34. Mané, 56. Tadič), West Ham United - West Bromwich 1:1 (10. Sakho - 42. Berahino), Tottenham - Chelsea 5:3 (30. a 52. Kane, 44. Rose, 45.+4 Townsend z pen., 78. Chadli - 18. Diego Costa, 61. Hazard, 87. Terry). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články