Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Chceme odčinit výkon na Spartě, hlásí z Bernu Lecjaks

Praha - Fotbalisté Sparty sice poslali do Bernu varování v podobě bezbrankové remízy s favorizovanou Neapolí, obránce Young Boys Jan Lecjaks ale tento výsledek před vzájemným soubojem o postup do play-off Evropské ligy s českým mistrem nijak nepřeceňuje. "Pro nás to každopádně bude velký finiš a zápas podzimu. A také chceme ukázat, že duel v Praze byl z naší strany hodně nepovedený," uvedl.

"Neapol hraje venku úplně jinak než doma," řekl Lecjaks. "Sami jsme se o tom přesvědčili, když jsme ji porazili 2:0. Sparta s ní hrála stejný zápas jako my, akorát s tím rozdílem, že nám tam spadly nějaké góly, a jim ne," dodal.

Bývalý hráč Plzně, Anderlechtu a Valerengy Oslo ocenil výkon Sparty a přiznal, že zejména kvůli šancím, které domácí na Letné nedali, se mu ulevilo. "Kdyby vyhráli, měli bychom to hodně těžké. Co jsem viděl, tak měli velkou smůlu, ale tím líp pro nás," uvedl.

Bern totiž první vzájemný souboj ve skupině prohrál 1:3, takže kdyby Sparta ve čtvrtek získala tři body, byly by postupové šance Young Boys hodně malé. "Ale na to jsme nemysleli. Nevím jak trenéři, ale my hráči jsme při zápase v Bratislavě ani nesledovali, jak Sparta hraje," uvedl Lecjaks.

"Soustředili jsme se výhradně na sebe, protože podmínkou, abychom mohli hrát o postup, bylo naše vítězství nad Slovanem," řekl Lecjaks. To se nakonec Bernu podařilo a v Bratislavě uspěl 3:1. "Za stavu 1:1 měli domácí pár šancí, ale přečkali jsme je a pak už jsme měli zápas pod kontrolou," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovan Bratislava - YB Bern

Sparta má stále lepší výchozí pozici, protože díky bodovému náskoku před Bernem jí za dva týdny k postupu stačí i remíza, zatímco soupeř musí zvítězit. "Ale pořád lepší, než abychom museli počítat a nahánět skóre," poznamenal Lecjaks. 

Bern přivítá Spartu na umělé trávě a český mistr dokonce kvůli tomu přeložil odvetu pohárového osmifinále do tréninkového centra na Strahově, aby si podobný povrch vyzkoušel. Podle Lecjakse to ale pro Young Boys žádná výhoda nebude. "Sparta se bude určitě celý týden na umělce připravovat, takže si na ni hráči velmi rychle zvyknou," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články