Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Češky startují baráž o Euro. Favoritem je Švýcarsko, postoupit ale chceme my, velí Rada

České reprezentantky zahájí baráž o postup na fotbalové Euro proti Švýcarsku. Svěřenkyně trenéra Karla Rady dvojzápas o premiérovou účast na závěrečném turnaji rozehrají na chomutovském stadionu, odvetu v Thunu hrají v úterý. "V roli favorita je Švýcarsko a my se musíme připravit tak, abychom dokázali uspět," řekl Rada. Utkání Česko - Švýcarsko sledujte od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

zdroj: Twitter Ženský fotbal

"Chceme postoupit a víme, že v kvalifikaci s nimi například Chorvatsko dokázalo remizovat. Byly tam takové výsledky, že není soupeř, který by se nedal porazit," řekl Rada.

České fotbalistky na Švýcarky narazily v předchozí evropské kvalifikaci. V prosinci 2015 prohrály venku vysoko 1:5 a v domácí odvetě v červnu 2016 utrpěly další debakl 0:5.

"Je to vyspělý tým. Většina hráček hraje v dobrých zahraničních soutěžích a musíme si dávat pozor na jejich rotaci, nebezpečné střely ze střední vzdálenosti a brejkové situace. Je to komplexní výběr," uvedl kouč Rada.

Více o baráži si poslechněte ve Fotbal fokus podcastu:

Jeho svěřenkyně v uplynulé kvalifikační skupině skončily za Španělkami a nevešly se mezi tři přímo postupující týmy z druhých míst. Na šampionát v Anglii v roce 2022 prošlo i devět vítězů skupin. Češky si zahrají play-off potřetí v historii. Při obou předchozích účastech v baráži v letech 2005 a 2009 nestačily na Itálii.

"Švýcarky jsou rychlé v přechodu, dokážou dobře držet míč, takže možná budou chvilkami dominovat, a jsou nebezpečné ve vápně. Už se dvakrát hrála baráž, nyní je to potřetí a bylo by fajn, aby se to konečně povedlo," konstatovala Tereza Krejčiříková.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky doma rozehrají baráž o ME se Švýcarskem

"Jsou papírově silnější, ale nic není předem rozhodnuto a nemusíme být ustrašení. Máme skvělý tým a skvělou partu, máme tedy i naději postoupit," doplnila další záložnice a nejlepší česká fotbalistka za minulý rok Kateřina Svitková.

Na duely se Švýcarskem se hodně těšila také útočnice Lucie Voňková, která se ale kvůli obnovenému zranění nedostala do nominace. "Já doufám, že se na nás konečně usměje štěstí a postoupíme na velký šampionát," prohlásila česká kapitánka už po losu baráže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články