Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Češky prohrály s Italkami a přišly o naději na MS

Praha - České fotbalistky prohrály v kvalifikaci mistrovství světa s favorizovanou Itálií 0:4 a přišly i o teoretickou šanci postoupit. Utkání v Praze na Žižkově rozhodl už první poločas, ve kterém padly všechny čtyři branky.

Reprezentační družstvo fotbalistek
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Salajka

Výběr trenéra Stanislava Krejčíka si chtěl vzhledem k situaci v tabulce alespoň vylepšit reputaci po únorové prohře 1:6 v Itálii, plán se však začal záhy hroutit. Už ve 13. minutě totiž rozhodčí nařídila po ruce Petry Bertholdové penaltu, kterou proměnila Fabrizia Panicová.

O pět minut později italská kapitánka přidala druhou branku a černou sedmiminutovku českého týmu zakončila Melania Gabbiadiniová. Čtvrtý gól hostujícího celku ještě stihla do přestávky přidat Raffaela Manieriová.

Češky tak přišly o poslední naději postoupit na šampionát, který bude příští rok hostit Kanada. Na třetí příčce totiž na vedoucí Španělky ztrácejí propastných 14 bodů a od Itálie, která drží barážovou druhou pozici, je tři kola před koncem dělí 11 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání fotbalistek Česko - Itálie

Česko - Itálie 0:4 (0:4)

Branky: 13. z pen. a 17. Panicová, 20. Gabbiadiniová, 38. Manieiriová. Rozhodčí: Mitsiová - Kutsumpuová, Kurompyliaová (všechny Řec.). ŽK: Voňková - Rossuciová. Diváci: 650.

Sestava ČR: Bednaříková - Bartoňová (46. Malinová), Pincová, Bertholdová, Vyštejnová - L. Martínková, I. Martínková, Cahynová, Svitková - Voňková (81. Dědinová), Krejčiříková (70. Chlastáková). Trenér: Krejčík. Tabulka:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy