Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Věříme, že můžeme trofej získat. Proti Spartě je to pro mě vždy speciální zápas, říká Kadlec

Ve finále půjde proti bývalému týmu, ale s mateřským klubem má motivaci jasnou. Kapitán Michal Kadlec pomohl Slovácku k výhře 1:0 nad Hradcem Králové v semifinále MOL Cupu a o trofej si Moravané zahrají 4. května proti Spartě. Podle sedmatřicetiletého obránce by pro tým z Uherského Hradiště měl triumf v domácím poháru cenu mistrovského titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Slovácko

"Kdybychom to zvládli, tak by to bylo jako vyhrát titul. Pro Slovácko je mimořádné dostat se do finále a zahrát si o trofej. Tak do toho půjdeme. Dáme do toho maximum, může se stát cokoliv," řekl Kadlec.

"Určitě Sparta bude favorit. Jsou zvyklí a mají trofejí hodně, ale myslím, že respekt z nás budou mít. I po tom minulém zápase. Jdeme si to s nimi rozdat a už se na to samozřejmě těšíme," přidal bývalý reprezentant, jenž připomněl podzimní ligovou výhru Slovácka doma nad Pražany 4:0.

"Návod to je samozřejmě, ale tenkrát to byl jiný zápas. Finále bude o něčem jiném. Sparta teď hraje dobře, ale my hrajeme doma před vlastními fanoušky a chceme uspět," uvedl bývalý reprezentant.

Se Spartou už vyhrál MOL Cup třikrát v letech 2006 až 2008. "Dokonce si myslím, že jsem dvakrát kopal rozhodující penaltu. Je hezké, že takřka na závěr kariéry si znovu zahraju finále. Tentokrát za mateřský klub, kde jsem vyrostl, nakoukl poprvé do ligy a vrátil se do něj. Proti Spartě je to pro mě vždycky speciální zápas, ať už v lize nebo v poháru. Teď obzvlášť, když je to finále," prohlásil Kadlec.

Slovácko zatím hrálo finále českého poháru dvakrát, ale v roce 2005 i o čtyři roky později prohrálo. "Lidem a klubu to dlužíme. Zapsat se do historie je nejenom pro mě, ale i pro kluky a všechny zaměstnance klubu obrovská motivace. Hrajeme doma se Spartou. Dáme do toho všechno a věříme, že můžeme trofej získat," řekl bývalý zadák Leverkusenu nebo Fenerbahce.

Semifinále v Mladé Boleslavi, kde má ligový nováček Hradec Králové domácí azyl, rozhodl ve 36. minutě Ondřej Šašinka. Branka jeho spoluhráče Lukáše Sadílka ze 72. minuty neplatila kvůli ofsajdu. "Bylo důležité, že jsme šli do vedení. Druhý poločas byl víc soubojový, moc fotbalu tam asi nebylo. Škoda, že jsme nedali pojišťovací gól, který jsme potřebovali, abychom se ještě víc uklidnili," dodal Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články