Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šok a čára přes rozpočet. Plzeň v poháru překvapivě končí, dál jde Slovácko

Český pohár přinesl další obří překvapení. Po konci Sparty neprošla přes osmifinále ani Plzeň, která ve Štruncových sadech padla se Slováckem 2:3 po prodloužení. Bezchybná ligová forma Viktorie se tak do evropských ani domácích pohárů příliš neodráží. Slovácko, které pod trenérem Kordulou ani v jednom ze sedmi ligových duelů nevyhrálo, k vítězství dovedly branky Kubaly, Sadílka a Hofmanna.

Radost fotbalistů Slovácka
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Slovácko doplnilo ve čtvrtfinále poháru Slavii Praha, Ostravu, Zlín, Mladou Boleslav, Jablonec, druholigový Hradec Králové a Liberec.

Hosty poslal do vedení v 19. minutě Filip Kubala. Do konce prvního poločasu vyrovnal Roman Hubník a krátce po změně stran otočil skóre Marek Bakoš. Remízu zařídil Slovácku po hodině hry Lukáš Sadílek. Ve 110. minutě prodloužení rozhodl Stanislav Hofmann.

Trenér Vrba nemohl nasadit reprezentanty Krmenčíka, Kopice, Kozáčika a Hrošovského ani zraněného Řezníka a také šetřil některé další opory. Od ligového zápasu se Slavií zůstal v základní sestavě pouze stoper Hejda, šanci dostali například Kovařík, Čermák, Živulič, Pilař nebo Řezníček.

"Je to pro nás velká kaňka na vstupu do sezony. Slovácko působilo fotbalovějším dojmem a zaslouženě postoupilo. Nastoupili hráči, kteří tolik nehrávali. Bylo vidět, že na tom nejsou úplně nejlépe. Soupeř byl důslednější a důraznější a fotbalově nás přehrával. To byl důvod, proč výsledek dopadl tak, jak dopadl," řekl Vrba.

Plzeňští fotbalisté v úvodu vyčkávali a přenechávali iniciativu hostům. Ti zvyšovali tlak a po několika nepřesných pokusech v 19. minutě otevřeli skóre. Na kraji šestnáctky dostal prostor Kubala a střelou na vzdálenější tyč překonal Hrušku.

Brankář Viktorie poté zabránil druhému gólu, když zblízka vyrazil Petrovu hlavičku, na druhé straně Hejda napálil boční síť. Domácí ve 37. minutě vyrovnali. Po závaru v pokutovém území Hubník poslal míč za gólmana Heču, který se ještě srazil s několika spoluhráči.

V úvodu druhé půle mohl Viktorii získat vedení Řezníček, ale zblízka ho vychytal Heča. V 54. minutě už se prořídlý plzeňský stadion mohl radovat. Zeman vyslal za obranu Bakoše a ten pohotově zakončil.

Lídrovi nejvyšší soutěže vedení vydrželo jen devět minut. Hruška tvrdou střelu vyrazil jen před sebe a volný Sadílek z dorážky nezaváhal. Domácí v závěru měli velkou převahu a sahali po vítězství, ale střídající Kolář po standardní situaci těsně minul a Hejda pět minut před koncem normální hrací doby trefil tyčku.

Domácí i v prodloužení víc drželi míč, ale své akce nedotáhli do konce. Naopak ve 110. minutě Šumulikoski z přímého kopu našel Hofmanna, který z voleje nedal Hruškovi šanci.

"Druhou půli už nás Plzeň přehrávala, nějakou silou vůle, ale i kvalitou v určitých fázích jsme zápas dotáhli do prodloužení. V něm jsme rozhodli ze standardní situace, které nám do té doby tolik nešly," uvedl kouč Slovácka Michal Kordula, který převzal tým před necelými dvěma měsíci a v sedmi ligových zápasech s ním ještě nevyhrál.

Soupeři se utkají i příští sobotu v rámci 14. kola první ligy, v níž Slovácko zatím zvítězilo jen jednou - před čtvrt rokem. "Doufám, že to na nás bude mít jenom pozitivní vliv. Musíme si uvědomit, že pokud nepřistoupíme k zápasu důsledně, zodpovědně a se snahou odvést na hřišti maximum, tak můžete v české lize prohrát s kýmkoliv. Na druhou stranu také naše sestava bude trošku jiná," konstatoval Vrba.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:3 po prodloužení (2:2, 1:1)

Branky: 37. Hubník, 54. Bakoš - 19. Kubala, 63. Sadílek, 110. Hofmann. Rozhodčí: Marek - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Čermák, Řezníček (oba Plzeň). Diváci: 3775.

Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Hubník, Kovařík - Zeman, Živulič (54. Ivanschitz), Čermák, Pilař (70. Petržela) - Řezníček, Bakoš (79. Kolář). Trenér: Vrba.
Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Šumulikoski, Navrátil (120. Tkáč), Petr (104. Hellebrand), Sadílek, Havlík - Kubala (88. Ju Kang-hjon). Trenér: Kordula. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články