Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Po dvou letech venku. Slavii čeká repríza finále s Baníkem. V poháru jdou do akce Sparta i Plzeň

Po úterním postupu Jablonce a Olomouce pokračuje osmifinále domácího poháru dalšími pěti zápasy. V repríze posledního finále vyzve ostravský Baník obhájce trofeje a ligového lídra Slavii. Sparta se představí v Českých Budějovicích, Plzeň nastoupí na hřišti posledního třetiligového zástupce v soutěži Chlumce nad Cidlinou. Přímý přenos utkání Baník Ostrava - Slavia sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 16:50.

Hrát v poháru na venkovním hřišti, to někteří hráči v dresu Slavie ani nezažili. Série zápasů před vlastními fanoušky ale skončila, jelikož los poslal Pražany pro osmifinále do Ostravy. S Baníkem se sešívaní střetli naposledy právě ve finále. Po květnovém vítězství 2:0 tehdy slavili zisk doublu.

Pražané půjdou do utkání ve Vítkovicích nabuzeni nedělní výhrou 1:0 v Plzni, díky níž vedou ligu už o devět bodů.

Jak Slavii ovlivní absence Hovorky a začala se Sparta zvedat? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Oba celky si souboj zopakují v sobotu, kdy v lize pro změnu Slavia přivítá Baník. "Slavia je určitě teď nejlepší mančaft u nás, dobře nás reprezentuje v Lize mistrů. Respektujeme její sílu, ale samozřejmě oba zápasy chceme vyhrát," řekl ostravský bek či záložník Martin Fillo.

Sparta ztrácí v lize na vedoucí Slavii ze sedmého místa propastných 17 bodů a pohár bere velmi vážně. Letenští zavítají do Českých Budějovic, kde v úvodu nejvyšší soutěže prohrávali 0:2 a nakonec jen remizovali 2:2. Ligový nováček navíc vyhrál tři kola po sobě, takže má sebevědomí.

"Minule jsme s nimi hráli 2:2, chceme je potrápit a chtěli bychom postoupit dál. Když se povedou tři zápasy po sobě, zvedne vám to sebevědomí. Jsme teď v pohodě a chceme to prodat," uvedl českobudějovický obránce Lukáš Havel.

Plzeň po prohře se Slavií ztrácí v lize z druhého místa na Pražany už devět bodů a aspoň trochu zvednout náladu si může v poháru. Proti Chlumci nad Cidlinou je obrovským favoritem, nováček třetí ligy ale v předchozích kolech vyřadil dva ligové celky Příbram a Bohemians 1905.

Ve středu ještě Mladá Boleslav přivítá trápící se Zlín a Liberec v severočeském souboji hostí Teplice. Osmifinále uzavře příští týden zápas Slovácka s druholigovým Žižkovem a tím podzimní část poháru skončí. Čtvrtfinále se bude hrát až na jaře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články