Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí táhl Spartu i v poháru. Do semifinále postoupily také Plzeň a Teplice

O víkendu se v lize blýskl hattrickem při výhře s Teplicemi a další skvělý výkon si Ladislav Krejčí mladší připsal také ve čtvrfinále domácího poháru. Záložník Sparty dal dvě branky, na jednu nahrál a stal se stěžejní postavou při výhře Pražanů nad Jabloncem 4:1. Mezi nejlepší čtyři se dostala i Plzeň po triumfu 1:0 nad Libercem a Teplice, které udolaly Mladou Boleslav 2:1. Duel Slavie s Olomoucí musel být kvůli účasti sešívaných v play-off Evropské ligy přesunut na jindy.

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty se raduje z gólu v síti Jablonce
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta v sobotním ligovém duelu rozstřílela doma Teplice 7:2 a stejně aktivně načala i pohárový duel. V úvodních šesti minutách se do tří velkých šancí v šestnáctce dostal útočník Hložek, ale pokaždé zamířil mimo branku. Severočeši zahrozili v úvodním dějství pouze v samém závěru, gólman Heča si však s Kratochvílovou střelou poradil.

Ihned po změně stran Jablonec udeřil. Slovenský reprezentant Schranz vystihl malou domů stopera Vitíka, obehrál Heču a prostřelil i vracejícího se Čelůstku. Letenští odpověděli za dvě minuty. Kapitán Dočkal přihrál na hranici malého vápna Krejčímu mladšímu, který se po hattricku do sítě Teplic znovu gólově prosadil.

V 68. minutě brankář Hrubý vytáhl Hložkovu ránu na roh, po němž domácí obrátili skóre. Vitíkova hlavička se od břevna odrazila k pohotově zakončujícímu Krejčímu mladšímu.

V 81. minutě Sparta přidala třetí zásah. Dočkal našel za obranou Jablonce Krejčího staršího, který se nemýlil. O tři minuty později na něj navázal další střídající hráč Karlsson povedenou střelou ve vápně na vzdálenější tyč.

"Hložan (Hložek) mohl v úvodu zápas rozhodnout a už po poločase mohlo být jasno. Bohužel se to nepodařilo. O to víc mě těší, že za stavu, kdy se to obrátilo proti nám, jsme brzo vyrovnali. Naše hra potom měla svou kvalitu a byla ohodnocena dalšími brankami," řekl sparťanský kouč Pavel Vrba.

Plzni trefil výhru Mihálik

Jedinou velkou šanci opatrného prvního poločasu si ve 30. minutě vytvořila Plzeň. Beauguel nacentroval do pokutového území a Ba Louovu hlavičku zlikvidoval Nguyen.

Druhá půle dlouho pokračovala v podobném duchu jako ta úvodní. Domácí sice měli optickou převahu, ale Severočeši bezchybně bránili a nepouštěli soupeře ani do náznaků šancí. V 65. minutě Liberečtí zakončili ojedinělý brejk nepřesným pokusem střídajícího Mary.

Když už se bojovný duel blížil k bezbrankovému výsledku a prodloužení, Plzeňští z nenápadné akce udeřili. Dlouhý výkop brankáře Hrušky prodloužil Beauguel hlavou, vybíhající Nguyen promáchnul a Mihálik míč snadno dostal do sítě. Domácí hráč se dočkal prvního gólu v sezoně.

"Chlapci vytrvale čekali na ten jeden gól. Jsem rád, že jsme ho vstřelili a že ho vstřelil Pišta. Je to pro nás cenné vítězství. Toužili jsme postoupit dál, cíl je splněný a můžeme se koncentrovat na další zápas," řekl plzeňský trenér Adrian Guľa.

Teplice posunul dál Moulis, autor dvou branek

Tepličtí svěřenci trenéra Radima Kučery museli v minulých dnech vstřebat ligový debakl 2:7 na Spartě, přesto vstoupili do utkání aktivněji. V deváté minutě se po přihrávce Moulise ocitl v dobré šanci Žitný, brankář Šeda však jeho střelu ztlumil.

Ve 14. minutě se už Severočeši dočkali. Na centr Droenhleho z levé strany si naběhl Moulis a pohotovou ranou otevřel skóre. Boleslav sice v první půli nevyslala jedinou střelu na bránu, přesto mohla záhy vyrovnat. Po chybě brankáře Čtvrtečky měl šanci Drchal, jenže jeho snahu zastavil ofsajd. Do poločasu ještě mohl po dalším úniku zvýšit náskok Vukadinovič, Šedu ale nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Teplice - Mladá Boleslav

Hostující trenér Jarolím do druhé části poslal tři střídající záložníky a jeho tým rázem ožil. Při střele Zmrhala se ještě vytáhl Čtvrtečka, stejně jako se na druhé straně blýskl i Šeda proti šanci Moulise. V 51. minutě se už Boleslav mohla radovat. Po faulu Čtvrtečky na Drchala se postavil k pokutovému kopu Takács a i díky kurióznímu odskoku od drnu vyrovnal.

Rozhodnutí proto přišlo krátce po hodině hry, kdy hostující obránci faulovali po skrumáži před brankou Kodada a sudí Lerch nařídil pro změnu penaltu pro Teplické. Tu následně využil ke své druhé trefě v zápase oslavenec Moulis.

Domácí mohli svůj náskok následně ještě zvýraznit, ale Vukadinovičovu nadějnou příležitost zablokovala obrana a možnost Moulise dokonat hattrick zmařil pohotovým zákrokem Šeda. Na druhé straně pak neuspěl při hlavičce ani střídající Škoda.

"Tento zápas byl pro nás odměnou s tím, že chceme v poháru kousat a posouvat se dál. Dobře jsme pracovali a nepoložilo nás ani vyrovnání. Doufám, že to kluky psychicky posune dál," řekl teplický trenér Radim Kučera.

Fotbal fokus podcast řeší srovnání Krejčího se Součkem či čtvrteční vystoupení Slavie:

Čtvrtfinále českého poháru MOL Cupu:

Sparta Praha - Jablonec 4:1 (0:0)

Branky: 49. a 69. Ladislav Krejčí II, 81. Ladislav Krejčí I, 84. Karlsson - 47. Schranz. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Pleštil, Podaný (oba Jablonec). Bez diváků.

Sparta: Heča - Sáček, Vitík, Čelůstka, Polidar - Wiesner (63. Karlsson), Pavelka, Ladislav Krejčí II, Dočkal (85. Souček), Plavšič (71. Ladislav Krejčí I) - Hložek (85. Minčev). Trenér: Vrba.

Jablonec: V. Hrubý - Haitl (24. Podaný), Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77. Chramosta), Považanec, Kratochvíl (77. Hübschman), Jovovič (46. Smejkal) - Doležal (66. R. Hrubý), Schranz. Trenér: Rada.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branka: 87. Mihálik. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Flimmel. ŽK: Brabec, Ba Loua - Cancola, Pešek, J. Šulc, Mikula, Hoftych (trenér). Bez diváků.

Plzeň: Hruška - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (82. Mihálik) - Bucha (67. Káčer), Kalvach, P. Šulc (58. Čermák) - Ba Loua, Beauguel, Falta. Trenér: Guľa.

Liberec: Nguyen - Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula - Karafiát (90. Rabušic), Sadílek, Cancola (58. Mara) - Pešek (69. Koscelník), Rondič (69. Matoušek), Nečas (58. J. Šulc). Trenér: Hoftych.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branky: 14. a 65. z pen. Moulis - 52. Takács z pen. Rozhodčí: Lerch – Hájek, Matoušek. ŽK: Řezník, Dancák (oba Boleslav). Bez diváků.

Teplice: Čtvrtečka - Hyčka, Gabriel, Knapík, Droehnle - Kodad (86. Vachoušek), Jukl, Trubač (86. Ljevakovič), Moulis (79. Černý) - Žitný (90. Mareček) - Vukadinovič (90. Kováč). Trenér: R. Kučera.

M. Boleslav: Šeda - Řezník (75. Douděra), Křapka, Takács, Preisler - Dancák - Malínský (46. Budínský), Skalák (46. Ladra), L. Mašek (46. Matějovský), Zmrhal - Drchal (75. Škoda). Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články