Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jurečka brankou v poháru odčinil zahozené šance. Teď bych dal rád zase gól Spartě, líčí

Útočník Václav Jurečka byl rád, že po několika neproměněných šancích se nakonec prosadil a vítězným gólem ve 109. minutě zajistil fotbalistům Slavie výhru 3:2 po prodloužení v semifinále domácího poháru proti Bohemians 1905. Osmadvacetiletý ofenzivní univerzál by si rád zopakoval gól ve finále proti Spartě, proti níž skóroval už před rokem při triumfu v MOL Cupu ještě v dresu Slovácka. Přímý přenos finále odvysílá ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Slavia Praha – Bohemians 1905: Jurečka – 3:2 (110. min.)

Jurečka přišel v semifinále na trávník v 77. minutě a na začátku druhé části prodloužení otočil stav ranou zblízka pod břevno.

"Cítím se fajn. Spálil jsem strašně moc šancí, asi tři nebo čtyři. Nakonec mi to tam spadlo. Při první šanci jsem se hlavně snažil trefit bránu, při druhé jsem trošku mířil, při třetí jsem trochu zavřel oči a modlil se, ať to tam spadne. Naštěstí jsem to nepřestřelil," řekl Jurečka.

"Můj výkon nebyl optimální, ale jsem rád, že jsem nakonec dal gól a že jsme ve finále. Čeká nás derby, musíme se dobře připravit," doplnil útočník s pěti starty za české reprezentační "áčko".

Před rokem ještě před příchodem do Slavie vstřelil v Uherském Hradišti první gól finále poháru při vítězství 3:1 nad Spartou, navíc měl asistenci u třetí branky. Nyní může jako jeden ze dvou hráčů triumf v MOL Cupu obhájit, za letenského rivala hraje bývalý záložník Slovácka Lukáš Sadílek.

"Rád bych si to zopakoval proti stejnému soupeři. Musím se trochu hecnout se Sáďou (Sadílkem) a napsat mu, co a jak. Trošku se pošťouchneme. Uvidíme. Těším se na to, snad vyhraje ten lepší," prohlásil Jurečka.

Jeho tým vyrovnal proti Bohemians na 2:2 až v šesté minutě nastavení, kdy se zblízka prosadil další střídající hráč Ondřej Lingr. "Jsem rád, že tam Linži (Lingr) byl, na lajně, kde se pohybuje vždy. Zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli. Fanoušci byli fantastičtí, věřili nám až do konce. My jsme jim oplatili důvěru a obšťastnili je výhrou," řekl Jurečka.

Ocenil výkon Bohemians. "Tým si sedl, mají fantastickou sezonu. Znám trenéra Veselého, který je dobře takticky připravil. Smekám před nimi. Byl to strašně těžký zápas, dvakrát vedli. Mají to teď těžké, ale jsem rád, že jsme to zvládli my. Udělali jsme si to strašně těžké, ale ukázali jsme sílu týmu," dodal Jurečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články