Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Extrémně důležité utkání, hlásí Sparta před pohárovým semifinále s Plzní. Olomouc chce zachránit sezonu

Kdo se utká o český pohár? MOL Cup má na programu semifinále. Večer na Letné proti sobě nastoupí třetí a druhý tým ligové tabulky Sparta s Plzní a Letenští se soupeři pokusí oplatit nedávnou prohru. O tři hodiny dříve v 17:15 začne souboj mezi Olomoucí a Libercem. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Jean-David Beauguel v souboji s Costou
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta na konci května v úvodním ligovém duelu po koronavirové pauze prohrála s Plzní 1:2, ale od té doby pětkrát zvítězila a před nadstavbovou částí se posunula na třetí místo tabulky. Na druhou Viktorii ale Letenští ztrácejí propastných 16 bodů, pohár je tak jedinou soutěží, ve které mohou získat trofej. O tu usilují od roku 2014, kdy získali "double".

"V posledním zápase proti Plzni jsme nepředvedli ideální výkon. Ale série, ve které jsme, znamená, že se nacházíme v úplně jiném rozpoložení. Tým si daleko víc věří, bude to z naší strany jiné. Budeme daleko aktivnější, Plzni to dáme daleko víc pocítit. Pro nás je to extrémně důležité utkání," uvedl sparťanský asistent trenéra Michal Šmarda.

Plzeň po zimním příchodu slovenského trenéra Adriana Guly vyhrála 10 z 11 soutěžních zápasů a v lize ztrácí šest bodů na vedoucí Slavii. Pohár Západočeši získali jen jednou v sezoně 2009/10. Proti Spartě se jim poslední dobou daří, vyhráli poslední tři vzájemné duely.

Je nám líto, video expirovalo.
Pohár čekají boje o finále

"Víme, o co hrajeme. Máme velkou motivaci dostat se dál bez ohledu na to, s kým budeme mít co do činění. Ale samozřejmě to bude znásobené rivalitou mezi Plzní a Spartou. Máme velkou touhu si zahrát finále," uvedl Gula.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Heča - Sáček, Hancko, Štetina, Frýdek - Krejčí - Hložek, Kanga, Dočkal, Karlsson - Kozák.

Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (Pernica), Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Hořava - Kayamba, Beauguel, Kopic.

Olomouci se po koronavirové pauze nedaří a propadla se do nadstavbové skupiny o záchranu. V MOL Cupu se Hanáci pokusí zachránit sezonu. Budou usilovat o první účast ve finále od posledního celkového vítězství v poháru z roku 2012. Nad Libercem Sigma třikrát po sobě vyhrála.

"V lize jsme se sice propadli do skupiny o záchranu, ale pohár je velkou příležitostí, jak sezonu zachránit. Naším cílem je postup a teprve podle toho se bude hodnotit celá sezona. Čeká nás těžký a nepříjemný soupeř, který se po koronavirové pauze dokázal vytáhnout až na špičku tabulky. Rozhodnout může každá chyba," podotkl olomoucký trenér Radoslav Látal, který v Trnavě spolupracoval s koučem Liberce Pavlem Hoftychem, jenž ve slovenském klubu dělal generálního manažera.

Slovan v posledních třech ligových utkáních nedokázal zvítězit, předtím ale vyhrával a dostal se do skupiny o titul. V poháru budou Severočeši usilovat o první postup do finále od svého posledního celkového prvenství v roce 2015.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Kvalita mužstev je 50 na 50, ale mírným favoritem budou díky prostředí domácí. Týmy jsou srovnatelné, dokázali jsme se s tím poprat (ve čtvrtfinále) v Uherském Hradišti a doufám, že to dokážeme i proti Sigmě. Když budeme mít fotbalový den, na posun do finále máme," uvedl Hoftych.

Díky dalšímu uvolnění opatření proti koronaviru smí být na stadionech 2500 osob včetně všech aktérů utkání. Oba domácí kluby dostanou do hlediště necelé dva tisíce fanoušků z řad permanentkářů, kteří mohou sedět v oddělených sektorech maximálně po 500 lidech.

"Celkově to určitě pomůže zápasu, taková utkání jsou před lidmi úplně jiná. Diváci jsou součást zápasu a potřebujeme je. Věříme, že nás podpoří a na konci zápasu to všechno společně oslavíme," řekl Šmarda.

Předpokládané sestavy:

Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Breite - Hála, Houska, González, Falta - Juliš.

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Mara, Hromada - Malinský, Baluta, Pešek - Kuchta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články