Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český pohár zná rozlosování soupeřů. Slavia na cestě za obhajobou potká Hradec

Proběhlo rozlosování osmifinále domácího fotbalového poháru. Sparta Praha v něm může narazit na městského rivala Bohemians, klokani ale nejprve musí porazit Kolín. Slavia, která obhajuje loňské vítězství, se utká s Hradcem Králové. Pokud Plzeň porazí Mariánské Lázně, narazí na lepšího z duelu Žižkov – Olomouc. Většina zápasů přijde na program ve středu 1. listopadu. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Los 4. kola MOL Cupu

V programu MOL Cupu zbývá dohrát ještě pět zápasů 3. kola, proto v osudí nezvykle figurovalo pět dvojic. Jednu z nich hned v úvodu přisoudil los úřadujícímu českému mistrovi a lídrovi ligové tabulky Spartě, která se může v osmifinále představit v prestižním pražském derby na stadionu v Ďolíčku proti Bohemians 1905. Klokani, kteří v minulé sezoně došli v poháru až do semifinále, jsou v dohrávce proti třetiligovému Kolínu jasným favoritem.

Obhájce triumfu v MOL Cupu Slavii čeká nepříliš oblíbený soupeř z Hradce Králové. Červenobílí sice votroky v úvodu této ligové sezony doma porazili 2:0, ale předtím nad nimi v lize třikrát po sobě nezvítězili a z toho dvakrát prohráli. Východočechy, kteří nedávno otevřeli nový stadion, vede bývalý sparťanský trenér Václav Kotal. V posledním vzájemném duelu v poháru zvítězil Hradec v roce 2006 ve čtvrtfinále 1:0.

"Na začátku sezony mě mrzelo, že nádherný nový stadion uvidíme jako poslední ze všech soutěžících v lize. V Hradci budeme hrát poslední kolo nejvyšší soutěže, los nás tam ale poslal už nyní v listopadu. Těšíme se nejen na stadion, ale i na samotný zápas, víme totiž, co pro nás pohár znamená," uvedl asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl. "Hradec je kvalitní soupeř, který vyměnil trenéra. Uvidíme, co na nás vymyslí. Doufám ale, že to i tak bude zápas hlavně o nás a o tom, jestli na hřišti soupeře uspějeme. Utkání nás čeká až za měsíc, ale určitě chceme v poháru uspět stejně jako v minulých sezonách," dodal.

Další ze spolufavoritů Plzeň nejprve musí zvládnout dohrávku na stadionu divizních Mariánských Lázní. Poté by Viktorii mohl čekat náročný zápas v Olomouci, a to v případě, že Sigma uspěje na půdě druholigového Žižkova.

Všech pět dohrávek 3. kola je na programu v příštím týdnu během reprezentační přestávky. Z poháru už v této sezoně vypadly čtyři prvoligové celky. Ve 3. kole neuspěly Pardubice, Teplice a vítěz předminulého ročníku Slovácko, o kolo dříve skončil nováček nejvyšší soutěže z Karviné.

Do osmifinále se dostaly až třetiligové Velvary, které mají slušnou šanci dojít ještě dál, neboť přivítají druholigovou Opavu. Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností uskuteční i v jiných dnech. Los uplynulého 3. kola MOL Cupu se musel opakovat kvůli tomu, že druholigová Zbrojovka Brno chybně figurovala mezi nenasazenými mužstvy.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 1. listopadu):

Kolín / Bohemians Praha 1905 – Sparta Praha, Žižkov/Olomouc  Mariánské Lázně / Plzeň, Velvary  Opava, České Budějovice / Chrudim  Jablonec, Dukla Praha  Vyškov, Liberec  Mladá Boleslav, Hradec Králové  Slavia Praha, Ostrava  Uničov/Zlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články