Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Česká liga slaví jubileum: bude se hrát 500. kolo

Praha - Fotbalisté sehrají o víkendu jubilejní 500. kolo v historii samostatné české ligy a jeho průběh může být dramatický. Pořadí v čele tabulky se může v sobotu i několikrát změnit - nejdříve zaútočí na pozici lídra Jablonec, pak tuto možnost bude mít Sparta a nakonec ji mohou obhájit Teplice. V pondělní dohrávce mezi Slováckem a Slavií půjde také o hodně: domácí se potřebují odpoutat od chvostu, hosté zase udržet krok v boji o evropské poháry. Zápasy 20. kola odvysílá v přímých přenosech web ČT24. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Kolo odstartují krátce po sobotním poledni dva středočeské duely. Kladno se snaží vymanit ze sestupových pozic a ve strahovském vyhnanství bude bojovat proti Plzni. Doma ale předposlední tým tabulky nevyhrál od září. Pokud se Západočeši chtějí udržet ve hře o poháry, nesmí klopýtnout. Rádi by potvrdili pozici třetího nejlepšího týmu na hřištích soupeřů, z posledních šesti výjezdů prohráli jen jednou.

Sparta si chce proti Olomouci udržet neporazitelnost

Ve stejnou dobu bude v Příbrami bojovat o první místo Jablonec, ale bude proti němu stát těžký soupeř: svěřenci trenéra Karola Marka poslední tři domácí ligové zápasy vyhráli, zatímco Severočeši stejně dlouho nedokázali uspět venku. Příbram chce proti aspirantovi na titul navázat na domácí výkony z podzimu, během něhož podlehli jen Teplicím. Jablonec musí v Příbrami bodovat, aby udržel bezprostřední kontakt s absolutním čelem tabulky. Severočeši pilovali koncovku, která je v minulém týdnu málem připravila o výhru nad Kladnem.


Sparta hodlá potvrdit obrat z Mladé Boleslavi, ale proti Olomouci ji také čeká těžká práce, protože Hanáci se na favority umí vytáhnout a z Letné už několikrát odvezli body. Trenér Jozef Chovanec si přeje, aby mužstvo potvrdilo vzestup formy. Od Olomouce čeká, že na rozdíl od jiných týmů nepřijede jen "bořit". "Mají zažitý ofenzivnější styl, nebudou ho asi příliš měnit," odhadl Chovanec. Olomoucký druhý nejproduktivnější útok v lize otestuje nejpevnější obranu soutěže.

Fotbalisté Liberce touží vyhrát, hrají proti Střížkovským

Liberec na jaře ještě nevyhrál a pokud se chce vyhnout bezprostřednímu boji o záchranu, musí s Bohemians Praha udržet body doma. V historické tabulce je Slovan na třetím místě, ale v té aktuální se drží nad propastí. Hosté se nevzdávají nadějí na body. "Hrajeme venku, takže roli favorita musí potvrzovat Slovan a v tom by mohla být naše výhoda," zdůraznil trenér Jaromír Jindráček, který bude stále postrádat útočné duo Kincl - Pospíšil, ale
konečně by mohl nastoupit Drobný.


Zápas Teplice - Brno slibuje zajímavou podívanou, protože vzájemné duely nebývají žádná nuda. V posledních devíti utkáních se pouze jednou radovali z výhry domácí, Brno vyhrálo na Stínadlech naposledy před dvěma lety. Letos ale platí, že teplický "hrad" je nedobytný. Na jaře neporažené Brno přijede s myšlenkou, že nemá co ztratit. "Můžeme jen získat, pokusíme se soupeři co nejvíce jeho situaci znepříjemnit a vydolovat případně i bod," uvedl trenér Miroslav Beránek.

Baník se proti Dynamu představí ve Vítkovicích

Ostrava přivítá České Budějovice znovu ve Vítkovicích a přes zvýšenou kapacitu hlediště se dá očekávat plný dům. I proti Jihočechům je Baník favoritem. Jihočeši nevyhráli v Ostravě patnáct let a i tentokrát budou jasným outsiderem. "Na hřišti Baníku od nás nikdo nic nečeká a my můžeme pouze překvapit," řekl kouč Jaroslav Šilhavý.

Hráči Bohemians 1905 na podzim překvapili výhrou v Mladé Boleslavi, nyní přivítají stejného soupeře v neděli na Strahově. "Chtěli bychom navázat na poslední domácí zápas s Olomoucí," řekl trenér Pavel Hoftych. Hosté na jaře nemají ještě ani bod a v týdnu se hlavně snažili zapomenout na kolaps ze závěru zápasu se Spartou. V případě další porážky se mohou propadnout do druhé poloviny tabulky, proto Středočeši vyhlásili stav nejvyšší pohotovosti.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články