Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Česká devatenáctka si na turnaji v Toulonu přes problémy poradila i s Indonésií

Toulon (Francie) – Nezvyklý a fotbalově velmi málo známý soupeř se nakonec pro českou devatenáctku prokázal jako velmi nepříjemný. Indonésané na prestižním turnaji v jihofrancouzském Toulonu pořádně potrápili svěřence Jana Suchopárka a až do posledních minut nebylo jasno o tom, jestli si nakonec Češi odnesou ze zápasu dva body. Devatenáctka ale nakonec po gólech Kašiara a Šašinky na turnaji podruhé zvítězila a o prvenství ve skupině se utká v úterý s Brazílií.

Česká devatenáctka
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Češi do utkání vstoupili sebevědomě a už ve 14. minutě se ujali vedení zásluhou úspěšné dorážky z bezprostřední vzdálenosti v podání brněnského rodáka a osmnáctiletého útočníka Stuttgartu Kickers Romana Kašiara.

Devatenáctka měla v utkání navrch, ale technicky velmi vyspělý tým Indonésanů do devatenácti let se v utkání rozhodně neztrácel. V závěru prvního poločasu mohl tým z jihovýchodní Asie dokonce i vyrovnat, v souboji jeden na jednoho se ale výborným zákrokem vytáhl brankář Plachý. 

Češi sice měli krátce po změně stran k dispozici penaltu, tu ale neproměnili. Indonésané, kteří řádně potrápili i Brazílii, s níž prohráli jen 0:1, ale v samotném závěru přece jen inkasovali. Dvě minuty před koncem v utkání hraném na na dvakrát čtyřicet minut se po chybě obrany dostal k míči Šašinka a prostřelil brankáře soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko U19 - Indonésie U19

Česká reprezentace tak po dvou vítězstvích (vedle indonéské devatenáctky porazila i skotskou dvacítku) zatím vede skupinu C na turnaji, který čítá dvanáct týmů. Do semifinále se probojují tři týmy z prvních míst a nejlepší tým z druhé příčky. O to, jestli postoupí do play-off přímo, se Češi střetnou v úterý s brazilským týmem do 20 let, který čeká večerní utkání se Skotskem.

Pro svěřence Jana Suchopárka je turnaj v Toulonu přípravou na červencové mistrovství Evropy do 19 let v Rumunsku.

ČR "19" - Indonésie "20" 2:0 (1:0)

Branky: 13. Kašiar, 78. Šašinka.

Sestava ČR: Plachý - Mareček, Čech (41. Tkáč), Král (41.Chaluš), Holík - Tischler, Havelka (75. Graiciar) - Novotný, Rezek, Hlavatý - Kašiar (61. Šašinka). Trenér: Suchopárek. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články