Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Příznivý los. Devatenáctka se ve skupině na Euru utká s Gruzií, Švédskem a Portugalskem

Tbilisi (Gruzie) – Zatímco jejich juniorští kolegové z jednadvacítky se na Euru v Polsku budou muset popasovat s velmi těžkými soupeři, čeští fotbalisté do devatenácti let budou mít na mistrovství Evropy relativně přijatelnou skupinu. Utkají se s domácí Gruzií, Švédskem a Portugalskem. Druhou skupinu tvoří Německo, Anglie, Bulharsko a Nizozemsko.

Česká devatenáctka
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka postoupili na šampionát poprvé od roku 2011, kdy český tým vybojoval stříbrné medaile. V předchozích pěti letech mu účast na turnaji unikala.

Tentokrát ho ve skupině čekají favorizovaní Portugalci, kteří byli na posledních čtyřech šampionátech třikrát v semifinále. Navíc jejich seniorská reprezentace je úřadujícím evropským šampionem. Češi mají v této kategorii s Portugalskem vyrovnanou bilanci. Loni se obdobné týmy utkaly na přípravném turnaji hráčů do 18 let v Portugalsku a čeští mladíci prohráli 2:5.

Švédsko je sice na turnaji nováčkem, ale pěti výhrami v šesti kvalifikačních zápasech ukázalo, že se může prát ve skupině o postup. Navíc tato generace byla úspěšná mezi sedmnáctkami.

Švédové mají v kádru sedmnáctiletého útočníka Alexandera Isaka, který v zimě odmítl nabídku Realu Madrid a zamířil do Dortmundu. "Nový Zlatan Ibrahimovic", jak je často označován, dokonce nastoupil už i za seniorskou reprezentaci a měl by patřit mezi největší hvězdy turnaje.

Turnaj v Gruzii startuje 2. července, finále je na programu 15. července.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články