Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Černého opět zastavilo v rozletu zranění, čeká ho další dlouhá pauza

Na podzim se v dresu Twente rozehrál, v nizozemské Eredivisie vstřelil šest gólů, přidal sedm asistencí a bylo o něm znovu slyšet. Po čtvrtečním šlágru s Ajaxem ovšem pro Václava Černého sezona předčasně skončila. Vyšetření totiž potvrdilo, že si třiadvacetiletý reprezentant přetrhnul vaz v koleni. Černý už podobné zranění utrpěl v říjnu 2017 a nehrál jedenáct měsíců.

Václav Černý z Twente odchází ze hřiště v doprovodu lékařů
zdroj: imago sportfotodienst

Černý se v 6. minutě uvedl proti bývalému klubu nebezpečnou střelou, kterou ale hostující brankář André Onana zlikvidoval. Po ní už křídelník Twente musel z utkání odstoupit. Favorizovaný Ajax nakonec v Enschede zvítězil 3:1.

"Přišla špatná zpráva z Enschede. Václav Černý má ze včerejšího utkání přetržený přední křížový vaz a poškozený meniskus v levém koleni," oznámil hráčův agent David Nehoda na Twitteru.

Příbramský odchovanec přišel do Twente loni v létě na hostování z Utrechtu a v novém působišti se mu na podzim dařilo. Díky dobrým výkonům se navíc poprvé dostal do reprezentačního A-týmu, za který dvakrát nastoupil v listopadových zápasech s Německem a Slovenskem.

"Jsem z toho samozřejmě hodně zklamaný. Hrál jsem dobře a týmu se také dařilo. Je pro mě nešťastné, že si v téhle sezoně už nezahraju a víc nepomůžu mužstvu. Ale nebudu jen sedět v koutě, vím, jak se vypořádat s takovým zklamáním. Vrátím se silnější," řekl Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články