Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Celtic na Barceloně na senzaci nedosáhl, Nordsjaelland proti Juventusu ano

Barcelona/Kodaň - Přes 93 minut sahal tým Celtiku Glasgow na hřišti Barcelony po senzaci, přesto nakonec ve čtvrté minutě nastavení inkasoval rozhodující gól a odjížděl domů bez bodu. O něco lépe si vedl Nordsjaelland proti Juventusu, dánský nováček vyválčil na úkor turínského velkoklubu premiérový bod v soutěži.

Utkání Barcelona - Celtic
zdroj: EPA autor: Felice Calabro\'

Fotbalisté Celtiku nadějný výsledek neudrželi, přesto na ně byl po prohře 1:2 trenér Neil Lennon pyšný. Zasloužili si podle něj remízu. "Musím říct, že mám hodně smíšené pocity. Kvůli hráčům jsem zklamaný, ale také nesmírně pyšný. Myslím, že jsme překvapili hodně lidí, kteří si mysleli, že tu nemáme šanci," prohlásil Lennon.

Celtic podle oficiálních statistik UEFA držel míč jen deset procent času, jednoho z favoritů na celkové vítězství ale pořádně potrápil. "Brilantně jsme bránili. Při protiútocích jsme vypadali nebezpečně a povedlo se nám vstřelit první branku. Byli jsme moc blízko k tomu, tady něco uhrát. Sice odjíždíme s prázdnou, ale se vztyčenou hlavou," uvedl Lennon.

Brankář Fraser Foster si posteskl, že Celtic dostal oba góly v nejhorším možném čase na konci poločasů. "To pak už nemáte čas odpovědět. Je to škoda, protože taktika fungovala výborně. Aspoň můžeme k domácí odvetě hledět s větším sebevědomím," uvedl čtyřiadvacetiletý gólman, na něhož vyslala Barcelona celkem 26 střeleckých pokusů, třináct na branku a třináct mimo.

Utkání Nordsjaelland - Juventus
zdroj: AP autor: Jens Dresling

Nordsjaelland si cenil remízy skoro jako vítězství

Fotbalisté Nordsjaellandu získali s favorizovaným Juventusem premiérový bod v historii. Přestože dánský celek mrzelo, že devět minut před koncem přišel o senzační výhru, bere remízu 1:1 s italským mistrem téměř jako vítězství. "Pochopitelně je nepříjemné, když dostanete v 81. minutě branku, ale stále jsme dosáhli fantastického výsledku," řekl po úterním utkání útočník Andreas Laudrup, jehož slavný otec Michael hrával i za turínský celek.

Tým z města Farum, hrající domácí zápasy evropských pohárů v Kodani, na úvod elitní soutěže prohrál v Doněcku 0:2 a s Chelsea doma 0:4. Obě utkání prý dodala týmu potřebné zkušenosti. "V této soutěži se utkáváme s obry. Jsou to souboje Davida s Goliášem. V každém zápase se učíme a možná stačí zlepšit už jen pár věcí, abychom dosáhli i prvního vítězství," přemítal trenér Kasper Hjulmand.

Nordsjaellandu, který v minulé sezoně získal poprvé ligový titul, zajistil premiérový gól v Lize mistrů pět minut po přestávce z povedeného trestného kopu Mikkel Beckmann. "Ten přímák byl jediným momentem, kdy jsem správně trefil míč, takže jsem spokojen. Buffon je velmi dobrý brankář, ale vypadalo to, že je trochu více na jedné straně, tak jsem zkusil trefit prostor v odkrytém rohu," řekl dánský útočník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články