Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čech vyrovnal rekord. Výsledek mě ale moc nepotěšil. Rozhodly naše chyby, řekl

Vratislav (Polsko) – V kariéře dosáhl dalšího milníku. Proti Polsku si v dresu národního týmu připsal už 118. start, čímž vyrovnal rekord Karla Poborského. Petr Čech ale po utkání příliš důvodů k oslavám po prohře 1:3 neměl. Mužstvo přitom podle něj nepředvedlo ve Vratislavi vůbec špatný výkon.

Petr Čech v utkání s Polskem
zdroj: ČTK/PAP autor: Maciej Kulczynski

"Samozřejmě vyrovnaný rekord potěší, výsledek už méně. I když jsme odehráli vyrovnaný zápas, rozhodly ho naše chyby na začátku utkání. Když necháte dát domácí tým takhle brzo dva góly, je to pro něj výhoda," řekl Čech.

První zápas za reprezentaci odchytal v únoru 2002 a o více než třináct let později vyrovnal rekord v počtu startů. "Jako malý kluk jsem měl sen, že bych aspoň jednou za nároďák nastoupil. To se mi samozřejmě splnilo. O tom, že jednou vyrovnám Karla Poborského v počtu startů, jsem nikdy nepřemýšlel, nebylo to mou prioritou," uvedl Čech.

"Ale je to milník, který dneska už vnímám. Udržet se v národním týmu a mít důvěru trenérů po celou dobu, to je výborná vizitka. Těší mě to," dodal třiatřicetiletý gólman Arsenalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Polsko - Česko

Na zápas, jímž vyrovnal rekord, nebude navzdory prohře vzpomínat úplně ve zlém. "Nejvíc si budu pamatovat, že ten zápas měl dobrou atmosféru vysloveně ve fotbalovém prostředí. Akorát se nepovedl začátek. Výsledkově si ho moc pozitivně pamatovat nebudu, ale takový je fotbal," řekl Čech.

První gól inkasoval po třech minutách a za dalších devět minut lovil míč po standardní situaci ze sítě podruhé. "Oni měli na začátku dvě šance a dali dva góly. Udělali jsme dvě chyby, které možná nebyly ani tak velké, ale soupeř je využil. Dneska nás nezradila ani tak hra jako chyby," podotkl Čech.

Potěšilo ho, že tým plný méně zkušených hráčů se dokázal zvednout, v druhé části první půle byl lepší a těsně před pauzou Ladislav Krejčí snížil. "Doufal jsem, že se zvedneme. To se nám povedlo velmi rychle a od 20. minuty jsme byli lepším týmem. Hráli jsme velmi dobře kombinačně, dokázali jsme si připravit situace k útokům, jen škoda, že nám u soupeřova vápna vždy chyběl krok nebo trochu štěstí. Spoustu nadějných akcí jsme nezakončili," řekl Čech.

"Ten náš gól byla možná nejmenší šance, přihrál nám na to soupeř. V druhém poločase ve chvíli, kdy to vypadalo, že začínáme mít navrch, přišel náš roh a po něm brejk, který dal soupeři dvougólový náskok. Pak si to už pohlídal," doplnil Čech.

Zápas byl podle něj pro méně zkušené hráče velkou školou. "Až na ty dvě chyby na začátku to fungovalo dobře. I ti, co nastoupili poprvé, se vyrovnali s průběhem dobře, to je pozitivní. Je to pro ně obrovská zkušenost. Viděli, že jestliže se na mezinárodní úrovni udělají chyby, pak se prohraje. Ale zase důležité bylo, že se nesložili. To je pozitivní, ne vše bylo negativní," řekl Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články