Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Čech vychytal nulu v debutu na Emirates, Arsenal zvítězil

Londýn - Petr Čech si odbyl úspěšný debut na Emirates Stadium, domácím stadionu Arsenalu. Český reprezentační brankář za svůj nový tým udržel nulu, když Gunners porazili Wolfsburg zásluhou gólu Thea Walcotta 1:0. Tým ze severu Londýna tak potvrdil stoprocentní úspěšnost v přípravě a vyhrál také svou druhou předsezonní trofej.

Petr Čech s trofejí pro vítěze Emirates Cupu
zdroj: Reuters

Čech tak prožil vydařený debut na domácím stadionu Emirates. Když ve 3. minutě zachytil přízemní centr a poprvé se pořádně dotkl míče, fanoušci ho odměnili aplausem. V utkání musel čelit pěti střelám na svou branku, vše ale zvládl.

Nejtěžší zásah si Čech odbyl v druhém poločase, když čelil prudkému Guilavoguiově voleji zpoza vápna, český brankář však rychle zareagoval a vyrazil střelu na rohový kop.

Do zápasu za Arsenal znovu nenastoupil reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který léčí zranění. Šanci naopak dostal teprve sedmnáctiletý francouzský záložník Jeff Reine Adelaide, který nedávno přišel z Lens a zaujal několika pohlednými akcemi včetně přihrávky na jediný gól.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články