Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čech udělal další krok ke 200. nule v Anglii. Dostat gól, těžko bychom vyhráli, uznal

Po malých krůčcích se čím dál více blíží velkému jubileu. Brankář Arsenalu Petr Čech pomohl v neděli dobrým výkonem k vítězství svého celku 1:0 nad Burnley a už jen čtyři čistá konta ho dělí od 200 vychytaných nul v anglické lize. Pětatřicetiletý bývalý český reprezentant přiznal, že čisté konto v důležitém zápase ho potěšilo.

Petr Čech v brance Arsenalu v utkání proti Burnley
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"Bylo to v těžkém zápase. A kdybychom dostali gól, asi by vzhledem k průběhu bylo složité vyhrát," uvedl Čech. "Soupeř měl v první půli dvě velké šance. Při první jsem vyrazil míč na tyč a pak jsem chytil nebezpečný trestňák," dodal rekordman Premier League v počtu vychytaných nul.

Podle něj měl Arsenal s hrou domácích problémy zejména v první půli, po přestávce však převzal kontrolu nad zápasem. "Nenechali jsme je vzadu rozehrávat a dobře jsme napadali. Až na pár výjimek jsme je zavřeli na jejich polovinu a vytvořili jsme si tlak i šance," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy 13. kola Premier League

Na gól si ale hosté museli počkat až do nastavení, kdy Tarkowski fauloval v šestnáctce a Sánchez nařízenou penaltu proměnil. "Z těch, kteří byli na hřišti, byl určen jako první a trefil nám tři body. Bylo to trochu šťastné vítězství, ale za výkon ve druhé půli jsme si ho zasloužili," řekl Čech.

Arsenal se po vítězství posunul na čtvrté místo se ztrátou jednoho bodu na třetí Chelsea, čtyř na druhý Manchester United a za vedoucím Manchesterem City zaostává o 12 bodů. "City hrají výborně a bude záležet jen na nich. Když v tom budou pokračovat, těžko je někdo bude chytat," uvedl Čech. "Na druhou stranu je odehraných teprve 13 kol a stát se ještě může spousta věcí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články