Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čech po 500. prvoligovém startu: Bod z derby s Tottenhamem nakonec bereme

Londýn - Spokojený i rozmrzelý mohl být po derby s Tottenhamem Petr Čech. Český brankář si připsal jubilejní 500. prvoligový start v kariéře a už potřetí v řadě neinkasoval gól ze hry. Arsenal ale jen remizoval se Spurs 1:1, přestože Gunners vedli a navíc měli řadu šancí svému soupeři zasadit více úderů.

Petr Čech po utkání s Tottenhamem
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Arsenal se v letošní sezoně může pyšnit zlepšenou obranou, na čemž má mimo jiné podíl i Čech. Český brankář se i v utkání proti Tottenhamu vytasil s výborným reflexivním zákrokem proti střele Christiana Eriksena. Naopak přitížit mu mohl na konci zápasu, když při vyběhnutí za hranici vápna uklouzl a jen tak tak skluzem zabránil průniku Heung-min Sona.

"Je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, když jsme 1:0 vedli. Ale musíme uznat, že soupeř po vyrovnání ožil, narostlo jim sebevědomí a my trochu vypadli z rytmu. Až na konci jsme je trochu přitlačili, ale nenašli jsme klid v koncovce," hodnotil Čech.

Čech v posledních sedmi zápasech obdržel více gólů z penalt než z ostatních herních situací (tři branky ku dvěma). Z pokutového kopu inkasoval i proti Tottenhamu. Neměl přitom daleko k tomu, aby střelu Harryho Kanea, hvězdy severolondýnských derby, vyrazil nohou, ale kanonýr Spurs byl přesný.

"Risknul jsem stranu a ta střela bohužel prolítla těsně nad mou kyčlí. Je to škoda. Kdyby šel balón kousek blíž ke mně, možná jsem ho vyrazil, ale nedá se nic dělat," řekl český brankář.

Čech si každopádně připsal už jubilejní 500. start v první lize. "Pět set zápasů v ligových soutěžích není rozhodně málo a mám z toho radost," uvedl někdejší gólman Blšan, Sparty, Rennes a Chelsea. "Ukazuje to, že si po celou dobu dosavadní kariéry udržuji nějakou výkonnost a mám důvěru trenérů. Když je člověk zdravý, ta čísla pak naskakují. A doufám, že ještě něco přidám," dodal.

Arsenal tak má stejně bodů jako třetí Manchester City, na druhou Chelsea ztrácí bod a na vedoucí Liverpool dva. Od pátého Tottenhamu ho pak dělí tři body. "Chtěli jsme vyhrát, abychom zůstali na špici a dotáhli Liverpool s Chelsea, ale ten bod nakonec bereme," uvedl Čech.

"Udrželi jsme sérii zápasů bez porážky ve všech soutěžích, která se natáhla už na šestnáct utkání," přidal brankář, kterého teď po ukončení reprezentační kariéry čeká dvoutýdenní přestávka. "Budu mít možnost kvalitně potrénovat a bude i víc času na regeneraci," popsal nadcházející program.

"Většina spoluhráčů odjede na reprezentační akce a zůstane nás tu hodně málo," uvedl. "Ale trénujeme normálně a jsme vždycky doplněni o hráče z rezervy, aby nás bylo dost. Tréninky jsou poměrně náročné," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články