Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Čech chytal v poháru a Chelsea vyhrála

Londýn – Petr Čech si poprvé v sezoně zachytal soutěžní zápas za Chelsea. Reprezentační gólman nastoupil s kapitánskou páskou do duelu 3. kola anglického Ligového poháru s druholigovým Boltonem a se spoluhráči se radoval z postupu po výhře 2:1. Nová jednička "Blues" Thibaut Courtois tentokrát dostal volno a nebyl ani na lavičce.

Petr Čech po utkání s Boltonem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dvaatřicetiletý Čech si v soutěžním duelu zachytal za Chelsea poprvé od 22. dubna, kdy kvůli zranění ramena střídal v úvodu prvního semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. Následně musel na operaci a od té doby za londýnský klub nastoupil jen v přípravě.

V duelu s Boltonem moc příležitostí ukázat své umění neměl, navíc mu ani příliš nepřálo štěstí, když z jediné soupeřovy velké šance inkasoval. Domácí tým plný náhradníků vedl od 25. minuty, kdy svou soutěžní premiéru za Chelsea oslavil gólem devatenáctiletý Francouz Zouma.

"Blues" měli drtivou převahu, ale v 32. minutě z první střely na svou branku inkasovali. Na přímý kop si naskočil Mills a hlavičkou z místa okolo penaltového puntíku s pomocí tyče srovnal. Čech příliš šancí zasáhnout neměl.

Také po přestávce český gólman dlouho neměl práci a sledoval útočné manévry spoluhráčů. O postupu nakonec rozhodla Oscarova přízemní rána k tyči. První pořádný zákrok v zápase si Čech připsal až pět minut před koncem, střelu I Čong-jonga ale s přehledem chytil.

Čech ztratil v Chelsea pozici jedničky po deseti letech a poprvé od svého příchodu v roce 2004. Ve všech předchozích šesti zápasech nové sezony zůstal jen na střídačce a kryl záda Belgičanu Courtoisovi.

Trenér José Mourinho Čechovi na konci srpna nepřímo slíbil, že dostane možnost v nabitějším zářijovém programu. Před týdnem nevyloučil, že ho nasadí v úvodním duelu Ligy mistrů se Schalke nebo v následném utkání Premier League s Manchesterem City, postavil ho ale až dnes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články