Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Carragher: Absence Coutinha může připravit Liverpool o šanci získat titul

Liverpool – Minimálně sedm ligových utkání vynechá liverpoolská ofenzivní hvězda Philippe Coutinho. Po souboji s Didierem Ndongem ze Sunderlandu má čtyřiadvacetiletý Brazilec poškozené vazy v kotníku. Doba rekonvalescence je odhadována na pět až šest týdnů. Jamie Carragher, bývalá opora celku z města Beatles, postrašil fanoušky "Reds" prohlášením, že ztráta klíčového záložníka může odfouknout mistrovské naděje.

Coutinho je odnášen na nosítkách během duelu proti Sunderlandu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Liverpool pod taktovkou Jürgena Kloppa prožívá vynikající vstup do sezony. Po sobotním skalpu Sunderlandu ztrácí jediný bod na vedoucí Chelsea. Disponuje nejproduktivnějším útokem ligy. Ve třinácti odehraných kolech rozvlnil síť za zády soupeřova brankáře celkem dvaatřicetkrát. Pod třetinu zásahů se gólem či asistencí podepsal Philippe Coutinho. Dokáže mužstvo během rekonvalescence největší hvězdy udržet krok s úhlavními rivaly?

"Dlouhodobé zranění nejlepšího hráče by mohlo mít nedozírné následky. Myslím si, že základní sestava Liverpoolu, která dosud týden co týden pravidelně nastupovala, dokáže porazit kterýkoli tým Premier League. Je v silách Reds produkovat stejný fotbal i s hráči širšího kádru? Upřímně, nemyslím si," poukázal Carragher, v současné době pracující jako expert televizní stanice Sky Sports, na zdravotní trable Lallany, Sturridge či Firmina.

Coutinhovu absenci vnímá jako paralelu s loňským příběhem Manchesteru City, jenž ve stejné části ročníku přišel o Kevina de Bruyneho. "Pro Citizens to tehdy znamenalo kritické oslabení. Dovolím si říct, že je ztráta tvůrce hry stála lepší umístění v konečném zúčtování. A to měl Manuel Pellegrini k dispozici lepší kádr než má Jürgen Klopp nyní. Bojím se o ofenzivu Liverpoolu. Bude to mít vliv," pokračoval.

Philippe Coutinho se svíjí s bolestivou grimasou na trávníku
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Obránce, který odehrál v červeném dresu mužstva od řeky Mersey celkem 737 soutěžních utkání a patřil k oblíbencům slavné tribuny The Kop, naopak ocenil lepšící se defenzivu Liverpoolu. "V posledních týdnech vnímám výrazný výkonnostní progres u Matipa. Linie na druhé straně hřiště působí pevněji. Musí takto pokračovat, protože Coutinhovy góly a nahrávky budou citelně scházet," dodal Carragher.

Klopp: Phil je vynikající hráč, ale nerozhoduje zápasy sám

Brazilský reprezentant během nucené pauzy zmešká mimo jiné derby proti Evertonu či novoroční šlágr s Manchesterem City. Trenér Jürgen Klopp pochopitelně vnímá zranění rodáka z Ria de Janeiro jako nepříjemnou komplikaci. Nicméně dodal, že fotbal je kolektivním sportem. "Phil, ať je dobrý jak je, nerozhoduje zápasy sám, i když to tak v posledních týdnech vypadalo," uvedl bývalý kouč Borussie Dortmund.

"Je vynikajícím hráčem. Nepomůže nám po dobu několika týdnů, což by pocítil každý světový tým. Bezpochyby. Není to výmluva. Dokážu si představit lepší scénáře, ale musíme ukázat, že jsme schopni hrát i bez něj. A my to ukážeme," prohlásil Klopp, který bude v úterním pohárovém klání proti Leedsu postrádat kromě Coutinha i anglické duo Lalllana-Sturridge. "Adam je blízko návratu, k dispozici však není. Dan také ne," zakončil.

Zdroj
ČT sport, Guardian, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články