Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Budějovice rozstřílely poslední Vítkovice a udržely krok s Opavou

Fotbalisté Českých Budějovic v 10. kole druhé ligy rozdrtili doma Vítkovice 6:0. Jihočeši si připsali druhé vítězství za sebou a v tabulce jsou s 21 body o skóre druzí za vedoucí Opavou, která už ve čtvrtek porazila Viktorii Žižkov 5:1. Třetí Třinec má o bod méně, když otočil střetnutí proti Znojmu. Obrat se povedl také Příbrami, která stejným poměrem porazila Frýdek-Místek. Vlašim porazila Ústí nad Labem a udržela konakt se špicí tabulky. Zato Varnsdorf na první výhru v ročníku stále čeká, doma podlehl Sokolovu a je dál předposlední.

Fotbalová národní liga
zdroj: ČT24 autor: David Weis

České Budějovice chtěly napravit poslední domácí remízu a do utkání vstoupily hodně aktivně. První půli vyhrály 4:0 a pomohly jim k tomu i dva vlastní góly Vítkovic. Slezané zůstávají v tabulce poslední bez výhry a se čtyřmi body.

"Musíme být spokojeni jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Do zápasu jsme dobře vstoupili, pomohla nám brzká vedoucí branka. Hráli jsme dobře po všech stránkách, měli jsme chuť do hry, vytvořili jsme si hned několik dalších šancí. Odehráli jsme dobré utkání," citoval klubový web trenéra Českých Budějovic Davida Horejše.

Znojmo poslal do vedení ve 25. minutě Lacko, ale domácím vyšel druhý poločas. Na jeho začátku vyrovnal hlavou Juřena a z třineckého tlaku devět minut před koncem dokonal obrat Šumbera.

Slezané ve druhé lize neprohráli popáté za sebou, naopak znojemský tým ztratil body po předchozí sérii čtyř výher a je na čtvrté pozici.

Příbram doma zdolala oslabený Frýdek-Místek 2:1 a je pátá. Hosté sice skórovali už ve třetí minutě díky Biolkovi, ale ve 25. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Varadi. Středočeši otočili stav už v závěru prvního poločasu brankami Skácela a Zápotočného.

Pardubice zvítězily na hřišti Táborska hladce 3:0 a poskočily na čtvrté místo tabulky. Mezi střelce se zapsali ve 13. a 17. minutě Fousek s Pirohem, po hodině hry přidal třetí zásah hostů střídající Petráň.

Nedařilo se opět Varnsdorfu, který prohrál 0:1 se Sokolovem, vedeným bývalým kapitánem Plzně Pavlem Horváthem. Domácí jsou předposlední s pěti body a stále čekají na výhru. V dalším nedělním duelu Vlašim porazila dvěma góly Pavla Vyhnala Ústí nad Labem 2:1.

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Fotbal Třinec - 1. SC Znojmo 2:1 (0:1)

Branky: 56. Juřena, 81. Šumbera - 25. Lacko. Rozhodčí: Pechanec - Batík, Poživil. ŽK: Juřena - Mešaninov, Svozil. Diváci: 580.

1. FK Příbram - MFK Frýdek-Místek 2:1 (2:1)

Branky: 42. Skácel, 45. Zápotočný - 3. Biolek. Rozhodčí: Machálek - O. Černý, Vít. ŽK: Jandera, Matoušek, Skácel - Varadi, Ondráček, Biolek, Bilič. ČK: 25. Varadi. Diváci: 1216.

MAS Táborsko - FK Pardubice 0:3 (0:2)

Branky: 13. Fousek, 17. Piroch, 60. Petráň. Rozhodčí: Adámková - Pochylý, Dohnálek. ŽK: Kopřiva (Táborsko). Diváci: 675.

Varnsdorf - Sokolov 0:1 (0:1)

Branka: 37. Končal. Rozhodčí: Klíma - Ratajová, Melichar. ŽK: Bílek, Bláha - Hlavatý, Mejdr. Diváci: 653.

Vlašim - Ústí nad Labem 2:1 (2:0)

Branky: 28. a 38. z pen. Vyhnal - 51. Gilian. Rozhodčí: Ginzel - Vodrážka, Hock. ŽK: Hašek, Skopec - Kotěra, Výborný, Šnirc. Diváci: 645.

České Budějovice - Vítkovice 6:0 (4:0)

Branky: 3. vlastní Cverna, 16. Pešek, 27. vlastní Prajza, 42. Řezáč, 62. Čavoš, 69. Havel. Rozhodčí: Houdek - Podaný, Polák. Bez ŽK. Diváci: 1176.

Předehráno ve čtvrtek

Viktoria Žižkov - Opava 1:5 (1:4)

Branky: 30. Podrazký - 2. Žídek, 10. Kayamba, 21. Smola, 41. Simerský, 78. Kuzmanovič. Rozhodčí: Příhoda - Horák, Pfeifer. ŽK: Pardubský, Hašek - Schaffartzik, Jursa. Diváci: 1421

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články