Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brückner: S Tomášem jsme měli nádherný vztah. Rozlučka byla nostalgická

Měli jsme nádherný vztah, líčil po rozlučkovém zápase Tomáše Rosického jeho bývalý trenér z reprezentace Karel Brückner. Osmasedmdesátiletý kouč si exhibici užil a připustil, že v závěru byl naměkko.

Karel Brückner
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Ten konec byl dost smutný. Takový hráč... Ten konec jsme prožívali trošku víc nostalgicky. Já obzvlášť, jsem na stará kolena na vše citlivý. Jinak nádhera všechno kromě toho počasí," řekl Brückner. Zápas mezi výběrem ČR a výběrem světa, který byl složený z Rosického bývalých spoluhráčů z Arsenalu a Dortmundu, pozdržely bouře o hodinu.

"I když u nás v Olomouci naposledy pršelo loni v říjnu a těšil jsem se na déšť, který byl předpovídaný, tak to bylo přece jen trochu moc. Já měl trošku obavu, aby to neskočilo fiaskem, že by se vůbec nehrálo nebo by se kopaly jen čtyři penalty a šli bychom domů," prohlásil Brückner.

Jím vedený tým na Letné zvítězil 5:2 a legendární trenér mohl zavzpomínat na slavné časy, kdy pod ním reprezentace patřila k nejlepším na světě. "Je to nádhera, i když jsme nebyli úplně kompletní. Já si pamatuji na rozlučku Marka Jankulovského, to jsme byli úplně kompletní, ta silná dvanáctka. Myslím, že budou další rozlučky," zmínil Brückner.

Jeden nejhezčí moment s Rosickým nedokázal vypíchnout. "Jeden nejde, tam je x herních situací. Každý výjimečný hráč je něčím výjimečný. Messi, Ronaldo, Rosický. On má situační řešení typicky originální. Úžasné převzetí míče, úžasné uvolnění a potom součinnost s dalšími hráči," popisoval Brückner.

"S Tomášem jsme měli nádherný vztah, to už nejde dál popisovat. Byl to výjimečný hráč, který výjimečným způsobem řešil výjimečné situace," dodal. "Kdybych dostal otázku, kdy hrál špatně, tak se mi odpovídá líp. Jinak obecně se mi vybaví ty zápasy, které jsme zkonili. Řecko, Ghana, Turecko. Ty, co jsem vyhrál, mě ve snu nestraší," vzpomínal Brückner.

Rosického v kariéře hodně brzdila zranění. "Tohle je prostě dané. Měl nějakou konstituci, muskulaturu, a hrál určitý fotbal. Kdyby měl postavu jako Jenda Kollerů, prosazoval by se jiným způsobem. Hendikep v podobě zranění byl velký, bylo jich až příliš mnoho. To byla smůla. Na druhou stranu ze všech hráčů, které jsem poznal, se on o sebe staral nejlépe. Věnoval se tomu, bohužel to ne vždycky na vrcholový sport stačilo," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články