Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brno uspělo na Litavce a je definitivně zachráněno

Příbram ‒ Pojistku účasti v příštím ligovém ročníku si vítězstvím v Příbrami zajistili fotbalisté Brna. Zbrojovka triumfovala 3:2, přestože po brzkém gólu Tomáše Pilíka prohrávala. Přesnými zásahy Zavadila, Lutonského a Řezníčka však skóre otočila. Konečný výsledek stanovil těsně před koncem Pavel Pilík. Domácí mužstvo tak zůstává poslední se čtyřbodovou ztrátou na nesestupové pozice.

Pavel Zavadil (číslo 7) slaví se spoluhráči gól do sítě Příbrami
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Příbram nutně potřebovala vyhrát, a tak byla od úvodního hvizdu aktivní. První velkou šanci měl v 8. minutě Tregler, který byl po přihrávce Suchana zcela sám v pokutovém území, ale branku přestřelil. Následně si hostující gólman Melichárek poradil se střelami Linharta a Rezka z úhlu.

V 19. minutě ovšem poprvé kapituloval. Tomáš Pilík potvrdil výbornou kopací techniku a precizní střelou z přímého kopu otevřel skóre. Melichárek si sice na míč sáhl, ale z branky ho nedostal. Pro Pilíka to byl už třetí gól ze standardní situace v této sezoně. Celkem se trefil osmkrát, což je spolu s teplickým Martinem Fillem nejvíce z ligových záložníků.

Brno začalo hrozit až po půlhodině hry. Nejprve pálil zdálky nad Sedlák a krátce poté srovnal kapitán Zavadil. Stejně jako Pilík se prosadil z trestného kopu, na rozdíl od něj nicméně nestřílel přes zeď, ale na stranu gólmana. Na tvrdou střelu k tyči gólman Hruška zareagovat nestačil.

Po změně stran domácí tlačili, ale výraznější příležitost si vypracovat nedokázali. Naopak v 67. minutě dostal hostující Lutonský ideální přihrávku do běhu, "zasekávačkou" předčil svého strážce a technickou ranou poslal Brno do vedení.

O chvíli později pak Lutonský znovu unikl příbramské obraně, nezištně přihrál Řezníčkovi a ten střelou do odkryté branky definitivně rozhodl. Zbrojovka mohla přidat ještě čtvrtý gól, střelu Jablonského však vykopl z prázdné branky Divíšek a hned z protiútoku stanovil konečné skóre Pavel Pilík. 

28. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 2:3 (1:1)

Branky: 19. T. Pilík, 90. P. Pilík - 38. Zavadil, 67. Lutonský, 76. Řezníček. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Paták. Bez ŽKDiváci: 2128.

Příbram: Hruška - Kvída (70. Kacafírek), Jiránek, Chaluš, Divíšek - Tregler - Bazal (79. P. Pilík), T. Pilík, Suchan (65. Kukec), Rezek - Linhart. Trenér: K. Tobiáš.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Sedlák, Zavadil - Přichystal (89. Jablonský), Tašči, Lutonký (80. Litsingi) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Začali jsme dobře, vedli jsme, to jsme přesně chtěli. Pak ale přišlo vyrovnání, které nás srazilo herně dolů a už jsme se z toho nedostali. Byla na nás vidět nervozita. Bohužel jsme utkání nezvládli. Po dobrém úvodu vznikl problém v tom, že jsme začali faulovat kolem naší šestnáctky. Přitom právě tomu jsme se chtěli vyhnout, protože známe Pavla Zavadila a Brno má navíc dobré hlavičkáře. Tím jsme dostali Brno do hry. Navíc po obdržené brance jsme se dostali do herního útlumu. Otázka je, čemu to připsat. Byly tam výkony, které nebyly v pořádku, ale jsme tým a nebudeme to svádět na jednotlivce. Musíme táhnout všichni za jeden provaz. Těžké to máme celé jaro. Máme před sebou dvě kola, které potřebujeme zvládnout. Hráči vědí, o co hrají. Může se stát, že naši konkurenti také zaváhají a v tabulce se nic nezmění. Musíme doufat, dokud nebude konec."

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Jsem strašně rád za výhru, protože jsme dvakrát po sobě nevyhráli za celou sezonu. Až teď. Domácí naše vyrovnání srazilo do kolen. Do té doby byli lepším mužstvem a zaslouženě vedli. Pak ale ztratili sebevědomí. My jsme rozhodli dvěma góly z brejků a ustáli jsme domácí snahu o drama. Teď jsme definitivně zachráněni a jsem rád, že konec sezony nebude hektický. Hlavní úleva přišla ale už po minulé výhře nad Zlínem. Dnes jsme sem jeli neprohrát a některým škarohlídům zavřít pusu. To se povedlo a máme jistou záchranu. My bychom ale chtěli být ve středu tabulky, a to by se nám ještě mohlo podařit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články