Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brazilci rozhodli o vítězství nad Peru až v nastavení

Temuco (Chile) - Brazilští fotbalisté až v nastaveném čase odvrátili bodovou ztrátu na úvod Copy América. Utkání proti Peru rozhodl gólem na 2:1 Douglas Costa. Brazílie, která pod Dungou vyhrála i desáté utkání, se ujala vedení ve skupině C díky většímu počtu vstřelených branek před Venezuelou. Ta gólem Salomóna Rondóna překvapivě porazila čtvrtfinalistu loňského MS Kolumbii 1:0.

Douglas Costa
zdroj: ČTK/AP

Brazilci museli výsledek otáčet, protože už ve třetí minutě poslal outsidery z Peru do vedení Christian Cueva. Hned o dvě minuty později vyrovnal hvězdný Neymar hlavou po centru spoluhráče z Barcelony Daniho Alvese, ale obratu se Kanárci dočkali až po uplynutí řádné hrací doby. Vítězný gól připravil ofenzivnímu záložníkovi Šachtaru Doněck Costovi přihrávkou Neymar.

"Je to rozdílový hráč, který má za sebou skvělou sezonu v Barceloně, ale náš tým není jen o Neymarovi, všichni hráči jsou klíčoví," řekl brazilský trenér Dunga. "Peru nám způsobilo mnoho starostí, hlavně v prvním poločase. Po změně stran jsme se v záloze snažili dominovat a náš brankář Jefferson si vůbec nesáhl na míč," přidal jednapadesátiletý kouč.

Favorizovaná Kolumbie na úvod skupiny překvapivě nestačila na Venezuelu. "Byl to typický úvodní zápas na Copě América, kde nějakou dobu trvá, než najdete rytmus. Měli jsme problémy, nedařilo se nám tvořit hru, ani jsme si nedávali přihrávky, které obvykle umíme," uvedl argentinský kouč Kolumbie José Pékerman, jehož svěřence čeká v dalším duelu skupiny Brazílie.

Výsledky skupiny C na mistrovství Jižní Ameriky:

Brazílie - Peru 2:1 (1:1)
Branky: 5. Neymar, 90.+2 Costa - 3. Cueva.

Venezuela - Kolumbie 1:0 (0:0)
Branka: 60. Rondón.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články