Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Boleslav nedala v odvětě Brijegu šanci, porazila jej 4:0 a jde na Lyon

Široki Brijeg - Mladá Boleslav si s přehledem pohlídala postup do 3. předkola Evropské ligy. Do Bosny a Hercegoviny mířila s nadějným domácím výsledkem 2:1, v odvetě pak svůj postup definitivně stvrdila jistou hrou a hlavně čtyřmi góly. Bezradný Široki Brijeg po zásluze prohrál, Středočechy v příští fázi čeká silný Olympique Lyon.

Radující se Boleslav
zdroj: ČTK autor: Jiří Koros

Široki Brijeg začal aktivněji než v prvním utkání, ale Mladoboleslavští soupeře nepouštěli do tlaku. Přesto to byli domácí, kdo měl první vyloženou šanci. Autor gólu z prvního utkání Zakarič dostal pas za obranu a běžel sám na brankáře Hrušku. Stoper Smejkal však ještě stihl unikajícího útočníka dostihnout a na poslední chvíli mu vypíchl míč.

Pak už ale hrozili zejména hosté, kteří těžili z dobře načasovaných kolmých přihrávek za obranu. Po jedné z nich šel z úhlu sám na brankáře Ďuriš, ale nepropálil ho. O chvíli později Ďuriš hledal před brankou volného Skaláka, ale jediný obránce v cestě stačil míč uklidit.

V 19. minutě už to ale Mladé Boleslavi vyšlo. Ščuk vyslal do sóla Skaláka, který si obhodil brankáře, následně ho ještě zasekávačkou nechal projet kolem sebe a z úhlu poslal míč do prázdné branky. Pohledná akce srazila domácím sebevědomí a od té doby už se hrálo jen podle boleslavských not. Krátce po změně stran navíc přišla pojistka.

Antonín Rosa:

"Takový výsledek jsme nečekali. Ale předpokládali jsme, že když dáme první gól, tak je to psychiky poznamená. To se potvrdilo. Jak jsme přidali druhý, tak se úplně rozložili a neměli ani síly ani chuť, aby cokoli zvrátili. Ve druhé půli na nich bylo cítit, že to vzdali. Ale nebyl to slabý tým. Dokud jsme nevstřelili gól, byli hodně nepříjemní. Jsme rádi, že jsme dali víc gólů, že jsme se neklepali do konce utkání."

Další Ščukova kolmá přihrávka našla nabíhajícího Ďuriše, který tentokrát nezaváhal a střelou po zemi s přehledem zvýšil. Domácí se téměř nedostávali k zakončení a diváci už brzy ve druhé půli začali opouštět tribuny. Ještě více se jich zvedlo ze sedadel, když čtvrt hodiny před koncem našel střídající Milla hlavu Rosy a ten přidal třetí gól. V závěru uzavřel skóre znovu Ďuriš, který tak má po dvou utkáních po příchodu z Plzně na kontě už tři góly.

Široki Brijeg - Mladá Boleslav 0:4 (0:1)

Branky: 55. a 85. Ďuriš, 19. Skalák, 75. Rosa. Rozhodčí: Sant - Camilleri, Vella (všichni Malta). ŽK: Markovič - Štohanzl, Ščuk. Diváci: 4 000. První zápas 1:2, postoupila Mladá Boleslav.

Široki Brijeg: Soldo - Čorič, Brekalo, Laštro, Markovič - Landeka (61. Mihajlevič), Pehar (78. Kožulj) - Peko (61. Ljubič), Wagner, Zakarič - M. Marič. Trenér: Musa.

Mladá Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Šisler (70. Milla), Ščuk - Skalák, Magera (78. Šultes), Štohanzl (61. Vukadinovič) - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Avizoval jsem, že nemůžeme hrát jen na uhájení výsledku, ale že musíme být aktivní a pokusit se vstřelit branku. V začátku jsme sice zaváhali a soupeř tam měl nebezpečnou situaci, ale podařilo se nám míč ještě vypíchnout. Poločas jsme uhájili 1:0, věděli jsme, že soupeř musí jít do rizika, a nám se to povedlo využít. Po druhé brance už bylo rozhodnuto. Věděli jsme, že jejich obrana je zranitelná po těch kolmých přihrávkách za obranu, a to jsme využili. Jirka Skalák zachoval při prvním gólu chladnou hlavu, i když to zprvu vypadalo, že už to trochu zadrbal. Herní projev byl lepší než v prvním zápase a jsem s výkonem spokojený, navíc jsme se dokázali prosadit střelecky. Lyon není potřeba zmiňovat, má bohaté zkušenosti. Pro nás to bude velká zkušenost a zatěžkávací zkouška. Já se tam samozřejmě těším, navíc pro Lyon pracuje můj bývalý spoluhráč, se kterým jsem se tu už potkal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články