Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav je přichystaná na hosty z Jablonce a chce napravit debakl od Sparty

Duel čtvrtého s pátým nabídne předehrávka 20. ligového kola. Mladá Boleslav na domácí půdě přivítá Jablonec a bude se snažit napravit porážku z minulého kola 2:5 na Spartě. Přímý přenos sledujte od 17:55 na ČT sport.

Mladoboleslavští chtějí proti Jablonci potvrdit dobrou bilanci doma, kde v této sezoně vyhráli devět z deseti ligových duelů a získali tam 27 z celkových 32 bodů. "Na závěr podzimní sezony chceme předvést divákům kvalitní fotbal v dalším utkání s přímým konkurentem o přední umístění a oplatit Jablonci srpnovou prohru," řekl boleslavský trenér Jozef Weber.

Navzdory vysoké porážce 2:5 se Spartou nebyl k hráčům příliš kritický a výkon týmu se mu v určitých směrech zamlouval. "Prvních deset a posledních 15 minut udělalo ze zápasu na Spartě jasný výsledek, ale v celku jsme hráli tak, jak jsme si představovali. Hráli jsme dopředu aktivně tak, aby to lidi bavilo," uvedl Weber.

Mladé Boleslavi, která prohrála dvě z posledních tří kol, bude chybět nejlepší střelec Nikolaj Komličenko, s deseti góly společně s Guélorem Kangou ze Sparty a Michaelem Krmenčíkem z Plzně nejlepší kanonýr ligové sezony. Ruský reprezentant dostal na Letné červenou kartu.

"Samozřejmě Komličenko je nepříjemný hráč, nechci říkat, že jeho absence není pro Boleslav ztráta, ale mají adekvátní náhrady. Karty k fotbalu prostě patří," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Na závěr podzimní sezony chceme předvést divákům kvalitní fotbal v dalším utkání s přímým konkurentem o přední umístění a oplatit Jablonci srpnovou prohru. Prvních deset a posledních 15 minut udělalo z minulého zápasu na Spartě jasný výsledek (2:5), ale v celku jsme hráli tak, jak jsme si představovali. Hráli jsme dopředu aktivně tak, aby to lidi bavilo."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Boleslav je kvalitní tým a nepříjemný soupeř, hlavně doma. Domácí prostředí je pro ně stěžejní, získali tam většinu bodů. Půjde o zápas dvou vyrovnaných týmů, uvidíme, jak to bude vypadat. Bude to o to těžší, že už je cítit, že je konec sezony. Vidíme to na počasí i terénech. Jde o to, abychom se ještě koncentrovali na ten poslední zápas, vymáčkli ze sebe takové poslední nabuzení. Vážíme si toho, že jsme minule vyhráli v Opavě, teď hrajeme podruhé za sebou venku. Chceme se rozloučit s podzimem důstojně a pokusit se přivézt nějaký ten bod. Samozřejmě Komličenko je nepříjemný hráč, nechci říkat, že jeho absence není pro Boleslav ztráta, ale mají adekvátní náhrady. Karty k fotbalu prostě patří."

Severočeši v Mladé Boleslavi nezvítězili v lize osmkrát po sobě, čtyři utkání ale skončila remízou. "Boleslav je kvalitní tým a nepříjemný soupeř, hlavně doma. Domácí prostředí je pro ně stěžejní, získali tam většinu bodů. Půjde o zápas dvou vyrovnaných týmů, uvidíme, jak to bude vypadat," konstatoval Rada.

"Bude to o to těžší, že už je cítit, že je konec sezony. Vidíme to na počasí i terénech. Jde o to, abychom se ještě koncentrovali na ten poslední zápas, vymáčkli ze sebe takové poslední nabuzení," prohlásil někdejší trenér české reprezentace.

Jablonec v minulém kole zvítězil v Opavě 2:1, předtím však třikrát po sobě ztratil body. "Vážíme si toho, že jsme minule vyhráli v Opavě, teď hrajeme podruhé za sebou venku. Chceme se rozloučit s podzimem důstojně a pokusit se přivézt nějaký ten bod," uvedl Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články