Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bohemians poskočili na čtvrté místo, Ústí se přiblížilo sestupu

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 otočili zápas 27. ligového kola s Olomoucí a po výhře 2:1 poskočili před svého soupeře už na čtvrté místo v tabulce. Pokud tuto příčku uhájí do konce sezony, vyrovnají své nejlepší umístění v samostatné ligové historii z ročníku 2001/02. Už jen na nepravděpodobnou kombinaci výsledků jsou odkázané šance Ústí nad Labem na záchranu v první fotbalové lize. Severočeši podlehli doma v přímém souboji čtrnácté Příbrami 0:3 a tři kola před koncem soutěže na ní už ztrácejí sedm bodů. Hráči Teplic přerušili čtyřzápasovou vítěznou sérii Hradce Králové, na jehož hřišti dnes Severočeši uhráli bezbrankovou remízu. Fotbalisté Českých Budějovic remizovali se Slavií 1:1.

Olomoučtí fotbalisté, kteří se do Edenu vrátili po třech dnech od nedohraného úvodního semifinále Ondrášovka Cupu proti Slavii, působili v úvodu lépe. Jako by chtěli vyvrátit, že staví ligu až na druhé místo za domácí pohár. Hostům nejprve dvakrát zkazila radost branková konstrukce. Ve 20. minutě trefil Doležal tyč a o osm minut později hlavičkoval po Janotkově centru Petr pro změnu do břevna. Vzápětí už Hanáci slavili, Sňozíka překonal Přikryl.

Z vedení se ovšem Olomouc těšila jen sedm minut. Přetažený centr ze strany vrátil hlavou před branku Ibragimov a Kučera si míč nešťastně srazil do vlastní sítě. Do té doby přitom domácí příliš nebezpeční nebyli. V polovině druhého dějství Bohemians dokonali obrat. Domácí kouč Pavel Hoftych si mohl gratulovat k vydařenému střídaní. Hartig byl na hřišti dvě minuty, když přiťukl Škodovi a ten si připsal devátý gól v sezoně.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Branky: 36. vlastní Kučera, 69. Škoda - 29. Přikryl. Rozhodčí: Adámek - Čecháček, Szarowski. ŽK: Hartig - Vepřek. Diváci: 2 614.

Ústí je jednou nohou ve druhé lize

Ústí se už ve čtvrtek dozvědělo, že nedostalo od svazu profesionální licenci nutnou pro působení v příštím ročníku první a druhé ligy a dnes utrpělo ránu i přímo na hřišti. Zatímco příbramský gólman Hruška dokázal těžkým reflexivním zákrokem zlikvidovat i hlavičku Krbečka, ústecký Vorel už takovou oporou nebyl. Vše začalo pět minut před poločasem. Příbram už předtím hrozila z brejků a při jednom takovém se Klesa dostal už skoro do zámezí, ale rozhodčí ho nechali odcentrovat a Wágner z malého vápna v pohodě hlavičkoval do sítě. Ve 44. minutě si postavil příbramský Koukal míč k trestnému kopu z dobrých 35 metrů, ale i skoro od postranní čáry zamířil do horního růžku neomylně.

V 86. minutě mohl výhru Příbrami definitivně pojistit Wágner, který si našel na malém vápně centr z levé strany a po jeho ráně se vydal míč na cestu mezi břevnem a brankovou čárou, ale rozhodčí nakonec situaci jako gól nevyhodnotili. Tým zpod Brd to už ale mrzet nemuselo, protože Ústí dohrávalo v naprosté křeči a stejně ještě jednou inkasovalo. Přečíslení ve třetí minutě nastavení zakončil ránou pod břevno ze dvou metrů Papšys.

FK Ústí nad Labem - 1. FK Příbram 0:3 (0:2)

Branky: 40. Wágner, 44. Koukal, 90.+3 Papšys. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Štěrba. ŽK: Vrtělka - Plašil, Tarczal, Papšys. Diváci: 458.

Slavia tlačila, na výhru to nestačilo

V Českých Budějovicích měli Slávisté řadu šancí na to, aby utkání vyhráli, ale trápili se v koncovce. Zato Jihočeši hned z první nebezpečné akce skórovali. V 7. minutě se po rohu prosadil ve vzduchu Stráský, jenž hlavou překonal Zlámala. Ovšem jinak se v prvním poločase častěji dostávala k zakončení Slavie. V 11. minutě mohl vyrovnat Vlček, ale jeho jasnou gólovou příležitost zlikvidoval skvělým zákrokem Kučera. Ve 21. minutě utekl po pravé straně Horejšovi, který jej zastavil ve skluzu faulem. Kapitán českobudějovického celku viděl za tenhle zákrok žlutou kartu a Slavia zahrávala standardní situaci. Koreš z ní nacentroval přesně na hlavu Pospěcha, který pohodlně vyrovnal.

Ve stejném duchu pokračovali hosté i ve druhém poločase. Slávisté stále byli nebezpečnějším týmem, ale znovu se trápili v koncovce. V 52. minutě se opět vyznamenal brankář Kučera. Koreš měl na penaltě dost času na zakončení, ale jeho střelu domácí brankář zlikvidoval. V závěru zase trefil Pospěch vracejícího Vulina, jinak by asi míč skončil v brance. V 87. minutě mohl rozhodnout z dobré pozice Koreš, jeho ránu však Kučera vyrazil.

SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 7. Stráský - 22. Pospěch. Rozhodčí: Zelinka - Tacina, Kocián. ŽK: Horejš - Milutinovič. Diváci: 3 061.

Hradec po čtyřech zápasech ztratil

Hradečtí před dnešním zápasem doma neprohráli už deset zápasů za sebou a svoji sílu na malšovickém stadionu potvrdili i v dnešním zápase. Tepličtí, kteří v posledních čtyřech zápasech inkasovali 13 branek, měli od začátku dost starostí s pokrýváním domácích ofenzivních hráčů. Hradec se do Teplic pustil zhurta. Teplický brankář Grigar se ještě před poločasem vytáhl proti ráně Pilaře, jemuž připravil pozici efektní patičkou Černý.

Pilař jako by svými marnými pokusy nakazil i spoluhráče. Po hodině hry možná v největší hradecké příležitosti selhal Hochmeister, který hlavičkoval z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Hochmeister si na Grigara nepřišel ani svým dalším dalekonosným pokusem. Teplice byly v ofenzivě téměř bezzubé, a i proto dnes neukončily čekání na výhru, kterou naposledy slavily 3. dubna.

FC Hradec Králové - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Adam - Teuber, T. Kovařík. ŽK: Dvořák - Smejkal. Diváci: 4 218.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: David Veis
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články