Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bohemians 1905 trápí problémy se zastaralým stadionem

Praha - O neobvyklé spolupráci se jedná v pražských Vršovicích. Druholigový fotbalový klub Bohemians 1905 nabízí místní radnici, aby si koupila část stadionu a podílela se na jeho rekonstrukci. Snaží se tak zabránit pořád reálnější hrozbě stěhování z tradičního, ale už zastaralého sportovního stánku. Majitelé vršovického Ďolíčku odhadují rekonstrukci stadionu na 280 až 400 milionů korun.

Bohemians 1905
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

A zatímco o samotný klub společnost CTY i nadále stojí, do oprav sportovního komplexu takovou částku dát nechce. "My spíše dnes zajišťujeme společnosti, které jsou v rámci CTY Group a není naší prioritou pracovat na finančním zajištění Bohemiansu 1905," vysvětluje ředitel CTY Development Ondřej Dravec.

Společnost proto jedná s městskou částí Praha 10. Ta by mohla část vlastnických práv na stadion odkoupit a s financováním pomoct. Jednání o případném majetkovém vstupu do některého ze stadionů má zastupitelstvo Prahy 10 naplánováno na duben. Zájem o spolupráci s radnicí má ale i další klub - edenská Slavie. Na jejím moderním stadionu by mohly hrát oba kluby současně.

Politici Prahy 10 ujišťují, že Bohemku v Ďolíčku chtějí udržet. "Je potřeba využít všech možností, aby Bohemka z Ďolíčku neodešla," poznamenává například zastupitel Petr Hulínský (ČSSD). "Nejlepší varianta je ta, když bude hrát Bohemka v Ďolíčku a Slavia v Edenu, ale nevím, jestli to je ekonomicky možné," myslí si zastupitel Milan Richter (ODS).

Fanoušci zelenobílých navíc nevěří, že v Edenu je pro dva kluby místo. Stěhování přirovnávají k zániku legendy. A odmítají i výši nákladů na rekonstrukci. "V částce 150 milionů se dá ten stadion jak zrekonstruovat, tak i vybudovat komerční zóna," soudí Milan Šimáček z iniciativy Ďolíček.cz.

Na samotný klub problémy se stěhováním zatím nijak nedoléhají. Snaží se především dostat do první ligy, a k tomu má blízko. Druholigovou tabulku po podzimní části soutěže vede.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články