Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

BLOG: Zidane zkouší roztančit Bílý balet zatím marně… a mlýnek se roztáčí

Žádné labutí jezero v podání Bílého baletu se nekoná, nebo možná ano: nyní připomíná umírající labuť. Rolls Royce světového fotbalu ztrácí lesk. Po sezoně, v níž Real Madrid vyhrál La Ligu i Ligu mistrů se čekala další velká jízda – jenže přišel šok. Po devatenáctém kole španělské ligy ztrácí na čtvrtém místě tabulky na vedoucí Barcelonu už devatenáct bodů. Z pěti posledních ligových zápasů má jen jedinou výhru, dvě remízy a dvě porážky.

Trenér Realu Zinedine Zidane
zdroj: Reuters

To je šlamastika. Nespokojení fanoušci pískají na pětinásobného nejlepšího fotbalistu světa Cristiana Ronalda, kterému to nelepí. Dal jen čtyři góly, do šancí se dostává, ale neproměňuje je.  

Trenér Zinedine Zidane, bývalý tahoun Realu na hřišti, začal jako hlavní kouč náramně. Byl dokonce vyhlášen hráči, trenéry a novináři nejlepším koučem světa za minulý rok. Ale teď neví, kde v motoru Realu opět najít turbo. Věří však, že ho najde, věří svým hráčům a odmítá posily.   

Španělský odborný deník Marca píše o Realu jako o mlýnku na maso, který mele rovnoměrně hráče, trenéry i funkcionáře bez ohledu na zásluhy. Teď prý se chystá i na Zidana, který prodloužil smlouvu do roku 2020. "V Realu nikdy není dost paměti a žádná trpělivost. Fanoušek klubu ví, že porážky k fotbalu patří, ale odmítá je. To je důvod, proč v Madridu neexistují přechodné fáze. Sláva nebo peklo, nic mezi tím," píše deník.  

Marca spekuluje, že francouzský kouč neustojí tlak, který neustále roste, a v příští sezoně už tým, s nímž za krátkou dobu vyhrál všechno, co mohl, nepovede. Odejde sám. Jako když v roce 2006 ukončil hráčskou kariéru, přestože měl v Realu ještě na rok smlouvu. Mlýnek značky Real Madrid zkrátka nebere ohled na zásluhy a mele neúspěchy hlava nehlava – tu Zidanovu nevyjímaje. Marca už dokonce přináší jména dvou možných Zidanových nástupců: Joachim Low (kouč německé reprezentace) a Mauricio Pocchettino (Tottenham). 

Real už titul těžko obhájí, i když v první sezoně pod Zidanem stáhl náskok Barcelony z třinácti bodů na jediný, teď už to ale asi nehrozí. Tehdy však vyhrál Ligu mistrů a to by mu spravilo náladu i nyní – jenže teď se mu v půlce února postaví do cesty rozjetý Paris St. Germain. A tady se ukáže síla party kolem Ronalda a Zidana. A když ne? Asi přijde na řadu mlýnek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články