Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

BLOG: Viktoria zase dokázala, že dokáže. Jen ten Real zamrzí

Třikrát hráli Ligu mistrů, třikrát přežili zimu a postoupili do Evropské ligy – to je bilance fotbalistů Viktorie Plzeň. Týmu z pivní metropole, která ale ve fotbale nikdy nikomu nic moc neříkala. Teď si ji ale budou pamatovat i ve věčném městě, kde jeho fotbaloví vyslanci z AS poznali obě tváře plzeňského týmu (0:5 i 2:1). Radost je veliká, fotbal ke koukání, český koeficient i konto plzeňského klubu utěšeně roste, takže i spokojenost je všeobecná.

Tomáš Chorý z Plzně v souboji s Kostasem Manolasem z AS Řím
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Pro ostatní české kluby, které se zrovna nejmenují Sparta ani Slavia, je Viktoria příkladem toho, že když se chce a seženete k tomu ty správné lidi, tak nemusíte mít ani tolik peněz. Naopak, ty vás mohou svést z té správné cesty, jak to nyní zjišťují ve Spartě, která kdysi odpadlíky ze svého týmu pomáhala postavit základy plzeňského úspěchu.

Takže před tím, co v Plzni dokázali a stále dokazují, klobouček dolů. Má to sice své mouchy, když třeba trenér Pavel Vrba ješitně reaguje na dotazy, které nejsou zrovna příjemné, ale je to právě on, kdo ještě s Pavlem Horváthem na postu špílmachra založil velký tým z malého města.

Tomu se cesta Evropou opět protáhla do nového roku, sice to opět bude o level níž, ale i tam to stojí za to. Vrbovi muži dokázali vyhrát postupový souboj na dálku s CSKA, který způsobil poprask v Madridu. Tam Real nastoupil v ne úplně kompletní sestavě, ale 0:3 na Santiago Bernabeu, to asi bude fanouškům slavného španělského týmu dlouho ležet v žaludku.

I když na tom by zase kromě výše porážky tak moc překvapivého být nemělo, když sledujete, jak se Real po odchodu Cristiana Ronalda zmítá nahoru dolů. Vždyť i o víkendu v La Lize na stadionu poslední Huesky vyhrál jen 1:0 a statistiky byly hodně vyrovnané.

Ruský celek porazil Real ve skupině dvakrát a přitom skončil poslední a nepostoupil – inu, fotbal nemá logiku, jak vzkázal světu kdysi Tomáš Pospíchal.

To, že neuhráli s utancovaným "bílým baletem" ani bod, je asi to jediné, co může fotbalisty Viktorie mrzet. Protože kdy jindy, když ne teď, se jim to mohlo podařit. Ale na druhou stranu, kdyby někdo před deseti lety řekl, že Plzeň bude hrát Ligu mistrů, asi bychom si zaklepali zvesela na čelo.

Takže, co není, třeba ještě může být, i když podle nových pravidel už bude cesta do evropské klubové VIP společnosti přece jen o dost těžší. Ale, jak známo, kdo se bojí, nesmí do lesa, a i když se v lese fotbal hraje špatně, tak to platí i pro něj. A v Plzni už ukázali, že když jde do tuhého, mají pro strach uděláno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články