Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG: Sparťanská obroda stylem - čím hůř, tím líp

Čekala se velká jízda. Místo ní ale velké peníze za velké přestupy přinesly Spartě hned na úvod sezony tvrdé K.O. už v předkole Evropské ligy od CZ Bělehrad, s níž dvakrát prohrála. K tomu ligu začala doma utrápenou remízou s chudou Bohemkou.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Co teď asi letí majiteli celku Danielu Křetínskému hlavou? Proč mu jeho investice a víra v nového italského kouče Andreu Stramccioniho opět nepřinesly radost z úspěchu?  

Nejspíš proto, že všeho je až moc. Moc peněz, moc změn a možná i moc radilů, na něž šéf Sparty opět dal, když se rozhodl přivést trenéra, který zatím v pozici hlavního kouče ještě nic velkého nepředvedl. Zato si přivedl spoustu hráčů, kteří sice dost často mají slušné CV, ale na vrcholu svých sil v drtivé většině rozhodně nejsou – to by do Prahy těžko přišli.

Pro českou ligu je to ale změna, něco nového a atraktivního. K tomu stále pozitivně naladěný Ital i po vyřazení z Evropské ligy tvrdí, že to je pro Spartu zlom - den kdy se narodil nový tým. Možná to tak bude a čas, který Stramaccioni potřebuje, mu dá za pravdu. Jenže Křetínský chtěl hrát Evropskou ligu a je důležité, jestli se bude dál držet doporučení: při placení se usmívejte. Zvláště když má Sparta teď v lize těžký jízdní řád: v pondělí jede do Mladé Boleslavi a pak do Liberce.   

Velkorysý majitel nejspíš dá novému kouči čas na přestavbu i v klubu, v němž se chtějí výsledky hned, a bude věřit, že zmatečné míchání sestavou a čekání na to, co chce tým vlastně hrát, brzy skončí.

Zatím Ital po neúspěších jen hlásá, že čím horší je to nyní, tím lepší to bude později. Takže by to tedy pak mělo být hodně dobré... Jen aby už nebylo pozdě.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články