Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

BLOG: Přestupy skončily, ale na nejžádanější "zboží" nedošlo

Smršť milionů, které měnily majitele během letního přestupového období, stejně jako stěhování hvězd všech velikostí, skončilo se středeční půlnocí. Došlo i na dvě největší kapacity světového fotbalu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Přesto na nejžádanější fotbalisty současnosti nedošlo. Kyllian Mbappé a Erling Haaland Paris St. Germain a Borussii Dortmund neopustili.

Kylian Mbappé z PSG oslavuje gól na Camp Nou
zdroj: AP autor: Joan Monfort

Mbappé sní o Realu dál v PSG

Mbappé se přitom hodně chtěl stěhovat do Madridu, což, jak tvrdí, je jeho vysněný klub od dětských let. Ale bohatí majitelé PSG se rozhodli, že 160 až 200 milionů eur (minimálně čtyři miliardy korun), které údajně vedení Bílého baletu nabízelo, oželí a za rok, kdy francouzskému reprezentantovi končí smlouva, ji buď prodlouží, nebo utřou nos.

Zatím to vypadá na variantu číslo dvě, protože Mbappé se chystá odejít zadarmo. Na Instagam totiž dal video, na němž cituje slova písně Dream On od skupiny Aerosmith, v níž se zpívá o tom, že musí své sny odložit na později, ale že život je i tak krásný.

Co k tomu dodat, krom toho, že tenhle vzkaz světu francouzský reprezentant za chvíli smazal? Snad jen, že když budou arabští šejkové opravdu chtít, aby tenhle fotbalový rychlík měl život ještě krásnější, tak mohou za rok přiložit pod kotel a nabídnout mu další našlapanou smlouvu a Mbappého snění se možná ještě protáhne.

Je nám líto, video expirovalo.
Cristiano Ronaldo se vrací do Manchesteru United

Kdy odejde Haaland?

A jak je to s mladým norským střelcem jménem Haaland? Ten má smlouvu v Dortmundu do roku 2024, což by znamenalo, že v Borussii mají ještě dva roky čas přemýšlet o prodeji, který by se jim vyplatil.

Světová sportovní média už ale spekulují o příštím roce a jeho všemi mastmi mazaný agent Raiola údajně požaduje pro klenot své stáje po novém zaměstnavateli roční plat 50 milionů eur.

To samo o sobě selektuje zájemce nejen na absolutní špičku, co se týče výkonnosti, ale i financí. Ovšem obchod je umění kompromisu a nic se nejí tak horké, jak se uvaří, což samozřejmě ví i Raiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi chce s PSG vyhrát Ligu mistrů

Přesto například Bayern, který patří k velkým zájemcům o služby vytáhlého blonďáka, má nyní na výplatní listině nejvýš kanonýra Roberta Lewandowského s dvaceti miliony eur. Takže vzhledem k německy rozumnému hospodaření Bayern nejspíš ostrouhá, i když polský snajpr už prohlásil, že by do konce kariéry také ještě jednou rád přestoupil na jiný expres ke slávě a milionům.

Pak jsou tu ale další, Realem počínaje a britskými kolosy typu Chelsea, Manchesteru City a United možná konče, ale spíš ještě ne.

V Česku se pokračuje

Zatímco v Evropě už přestupní termín skončil, v Česku se ještě pár dnů přestupovat bude. A můžeme se tak dočkat nějakých překvapení vzhledem k tomu, že těžké váhy typu Slavie a Plzně nedosáhly na plánované miliony z evropských pohárů. Musely proto redukovat kádry, neboť i ve fotbale je účetní nade vše.

A tak dneska možná i šéf představenstva v Edenu Jaroslav Tvrdík lituje, že neprodal kometu loňské sezony Abdallaha Simu dřív a maloval si třicetimilionové (samozřejmě v eurech) částky už v době, kdy například zkušený fotbalový obchodník Zdeněk Nehoda říkal, že kdyby on měl za Simu nabídku na deset milionů eur, tak by ho prodal hned, protože rizika jsou velká.

Inu, kdo chtěl víc... má nyní údajně "jen" dvě stě milionů od Brightonu, kam dvacetiletý Senegalec přestoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články