Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

BLOG: Odejde Ronaldo z Juventusu? Logické základy by to mělo

Cristiano Ronaldo a Juventus, tohle spojení se v závěru minulé sezony zdálo být ohroženo. Jenže vedení italského velkoklubu potvrdilo, že s Ronaldem dál spojuje své velké plány, i když je to stojí údajně přes 30 milionů eur ročně (téměř 800 milionů korun). Teď se ale objevily zprávy, že to nemusí být tak docela jisté a potenciální změna by dávala smysl.

Už šestatřicetiletý fotbalista, který má v Turíně smlouvu do června příštího roku, prý myslí na odchod a hned se objevili zájemci.

Podle španělského sportovního webu marca.es by ztraceného syna opět rád uvítal ve svém týmu slavný Real Madrid a jeho trenér Carlo Ancelotti. Ten to ale na sociálních sítích vyvrací: "Ronalda si velice vážím, ale tým už musí jít dál."

A tak se v Madridu snaží získat co nejdříve hlavně Kyliana Mbappého z PSG a Ronalda by podle všeho rádi uvítali, až mu skončí v Paříži smlouva.

Italská Corriere dello sport zase tvrdí, že útočníkův agent jedná na britských ostrovech o Ronaldově přestupu do Manchesteru City.

Takže babo, raď... čerti vědí, jak tahle tahanice o (ne)stránoucího pětinásobného majitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa dopadne.

A i když je dost pravděpodobné, že to nakonec všechno vyšumí a Ronaldo odkope sezonu v Itálii, své logické základy to všechno má.

Když si uvědomíme, že i Juventus musel pocítit dopady covidem ovlivněné sezony, a když si dá dohromady, že o Ronalda, kterému bude za rok už sedmatřicet, přijde později bez náhrady... Tak jsou přece jen lepší miliony v hrsti, než Ronaldo zdarma na odchodu.

Přitom portugalský snajpr pořád válí. V černobílém dresu za tři sezony jen v italské lize nastřílel 81 gólů, v minulé sezoně 29 a k tomu čtyři přidal v Lize mistrů. Jenže ani to nestačilo. Juventus po devíti mistrovských titulech za sebou skončil v Serii A až čtvrtý a jen tak tak v závěru urval místo v Lize mistrů. A v ní loni vypadl už v osmifinále s FC Porto.

Přestupové okno se přibouchne až s koncem srpna a až potom bude jasno, jestli se po Lionelu Messim, kterého si už nemohla dovolit zadlužená Barcelona a odešel do Paris St. Germain, bude stěhovat na novou (nebo staronovou) adresu i druhá největší fotbalová hvězda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články