Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

BLOG: Nový vítr ze Strahova nabírá na síle

Česká fotbalová pop music přitvrdila. Tresty Etické komise v případu kolem bývalého místopředsedy svazu Romana Berbra už připomínají spíš heavy metal. Vyšehrad, jehož bývalý sportovní ředitel Roman Rogoz s Berbrem tahali za nitky ve prospěch tohoto týmu, padá ze třetí ligy do přeboru. A úplatní rozhodčí si pár let písknou maximálně na nádraží, navíc sáhnou do kešeně. Suma sumárum – nedávná změna ve vedení FAČR začíná být vidět.

Ryba smrdí od hlavy, tvrdí staré přísloví, a český fotbal se snaží zbavit toho smradu, který tu za “taťkou“ Berbrem a jeho estébáckými praktikami, zůstal.

Berbr sám konečně čelí trestnímu stíhání, protože si z tuzemského fotbalu udělal továrnu na moc a peníze. A sám na to rozhodně nebyl. Policejní odposlechy okruh jeho pomocníků stále rozšiřují a ti mají po úterních trestech o čem přemýšlet, protože to vypadá, že se tu na hrubý pytel začínají dávat opravdu hrubé záplaty.

Ovšem, trestat ve druhé-třetí lize, není takový problém, jako ještě výš. A v tom propletenci odposlechů se začínají objevovat i jména, která by málokdo čekal, protože Berbrova chapadla měla velký rozsah. A fotbalové prostředí nejspíš čeká hloubkový úklid.

Tak už snad končí doba těch “nejšikovnějších“ bafuňářů, připravených udělat pro svůj klub, své ego a své konto cokoliv. Protože účel přece světí prostředky a není možné, jen čekat, jestli kluci dobře potrénují a pak to o víkendu dobře odkopou...

Takhle jednoduchý, že by fotbal mohl zase být a vrátil by se komplet zpátky na hřiště? Bylo by to třeba. Aby nemorální přestalo být normální a průvan, který do kanceláří FAČR v Praze na Strahově s sebou přinesl nově zvolený předseda Petr Fousek, opravdu přinese změnu.

Teď jen, aby na všechny platil stejný metr. Protože ochutnávky policejních odposlechů, naznačují, že ve fotbale tuzemském, toho bude ještě třeba přeměřit hodně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články