Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

BLOG: Konečně přišly skutečné posily! Ale co na to ty bývalé?

Ledy se pohnuly. Na malé české fotbalové pískoviště si přišli pohrát velcí kluci odjinud a je jich vážně dost. Janko, Altintop, Danny, Ben Haim, Rotaň a další jsou tady a my se těšíme, jaké bábovky předvedou.

Halil Altintop
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Boj největších týmů o titul už začal velkými nákupy. Slavia se Spartou se spolehly na zahraniční posily, z nichž některé naši fotbaloví fanoušci znají – jen bohužel většinou už delší dobu. V Plzni mezitím sázejí hlavně na osvědčenou tuzemskou kvalitu a kouče Pavla Vrbu. V průběhu sezony rozprodaný Zlín zase za miliony za postup do Evropské ligy kupuje kvalitní hráče, které láká evropská soutěž i menší tlak, než jaký by na nich ležel ve Slavii, Spartě a Plzni.

Jsem zvědavý, jak vesměs veteráni, ostřílení z evropských lig, dokáží podpořit ambice natěšených majitelů největších klubů, jimž jejich nákupy řádně provětraly konta.

Český píseček je však přece jen hodně specifický. Hráči už si sice nejspíš zvykli, že rozdíly v platech v jedné šatně mohou být velké. To se ale dobře akceptuje na lavičce náhradníků hlavně v době, kdy nová opora válí a táhne celek od úspěchu k úspěchu a od prémie k prémii. Jenže, co když to tak hladce nepůjde. Co když Altintop, zvyklý z bundesligy na chorály plných stadionů, najednou bude těžko hledat motivaci před třemi tisícovkami fanoušků na Julisce? 

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta si zvyká na nové zahraniční posily

Jasně - srdce všech jak známo bije pro tým, jenže hrát chtějí všichni a řeči o tom, že hlavní je úspěch klubu a že v klidu čekají na svou šanci, se brzy oposlouchají. Hlavně těm, kteří by skoro všude v Česku patřili k oporám, a tady budou sedět na zadku. Před příchodem nových posil táhli tým, a nyní na ně nezbylo místo, to se těžce kouše.

Zkrátka. Trenéři to budou mít sakra těžké. Ale, třeba se pletu a těm klukům už došlo, že by i v Evropě mohli něco ukázat i proto, že přišel někdo lepší, než jsou oni. Smíří se s tím, že nekopou, budou trénovat jako diví a tým dál potáhne za jeden provaz. No, a je to.

A jestli tomu věřím? Spíš jen doufám...

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články