Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Blansko nebude pokračovat kvůli finančním těžkostem ve druhé lize

Blansko po sezoně skončí ve druhé nejvyšší lize. Předseda jihomoravského klubu Zdeněk Veselý potvrdil konec v soutěži po jednom roce kvůli ekonomickým problémům. Blansko nebude ve FNL pokračovat ani v případě, že by se na hřišti zachránilo, a v následujícím ročníku by mělo nastupovat v MSFL, tedy třetí lize.

Fotbalisté Blanska
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Stejskal Ivo

Svěřencům trenéra Martina Pulpita v neúplné druholigové tabulce po dvaceti kolech patří jedenácté místo, ale dvacet bodů má také dvanáctý Třinec a třinácté Táborsko, které je na první sestupové pozici. Třinečtí odehráli o jedno utkání méně.

"Klub nepodal žádost o licenci na druhou ligu pro příští sezonu, protože ji v dnešní nelehké době, kdy má ekonomické problémy řada firem, není schopen finančně zabezpečit. Bez vstupu seriózního investora a jeho přínosu do rozpočtu je druhá liga pro Blansko finančně moc velkým soustem," uvedl Veselý na webu Blanska.

"Tato situace nás velice mrzí. I s ohledem na výkony hráčů jsme se snažili udělat maximum pro to, aby druholigová účast Blanska měla jiný konec. V současné chvíli ale nevidíme jiné řešení," doplnil funkcionář.

Podle něj rozhodně nehrozí, že by Blansko příští sezonu hrálo krajský přebor. "Naopak všichni v klubu děláme maximum pro to, abychom jednak řádně dohráli letošní sezonu a dále abychom finančně zajistili účast klubu v příští sezoně MSFL," upozornil Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články