Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bičík: Má pozice ve Spartě je daná, ale nic nevzdávám

David Bičík byl nejlepším hráčem sparťanského výběru v Silvestrovském derby, kterému pomohl k vysokému vítězství. Utkání bral jako zpestření přípravy, kterou už za několik dnů se Spartou začíná. Bičík momentálně zastává pozici brankářské dvojky.

David Bičík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Užil jsem si to, protože po dlouhé době jsem chytal v bráně. Bylo to fajn. Samozřejmě mě úplně netěší, že už to můžu hrát, že věkově do toho spadám, což není úplně dobré. Ale co se dá dělat," řekl Bičík.

"Někteří si mě trochu dobírali. Slyšel jsem to z vícero stran. Nejenom z fotbalu, ale i od kamarádů a rodiny, že si do mě rejpnuli. Ale na jednu stranu mě to těší, že jsem tu mohl být mezi takovými legendami jako Jirka Novotný," dodal. 

Bičík se slávistou Pavlem Kukou byli vyhlášeni nejlepšími hráči svých týmů. "To jsem nějak neřešil, já si šel zahrát a trošku se zpotit, protože ve čtvrtek začínáme přípravu. Jsem rád, že jsme vyhráli a trošku zmírnili špatnou bilanci, kterou Sparta v tomhle derby proti Slavii má," připomněl Bičík.

Na podzim byl sparťanskou brankářskou dvojkou za Slovákem Martinem Dúbravkou a odchytal jen jeden ligový zápas v říjnu s Ostravou. "Moje pozice byla víceméně daná, skončil jsem jako dvojka, ale já nic vzdávat nebudu. Kdyby šel gólman do sezony s tím, že je jasná dvojka a odsedí si to na zadku, není to dobře," podotkl Bičík.

Je nám líto, video expirovalo.
Silvestrovské derby internacionálů vyhrála Sparta

David Bičík: "Chci udělat celou přípravu jako v létě, bez zranění, bez nemocí. A co bude, to záleží na trenérech. Abych šel do přípravy, že nechci chytat, to je kravina. Hráč musí mít nějakou motivaci, jinak nemá zvlášť ve Spartě co dělat."

Věří, že Sparta na jaře vylepší nepovedený podzim, po němž je v lize až pátá. "Jak jsme se prezentovali, to nebylo hodno Sparty. Musíme jít do přípravy s tím, že se to musí hodně rychle změnit a všichni pro to odshora dolů musejí udělat maximum. Musíme na to vlítnout hned 4. ledna, zlomit to k lepšímu a dotáhnout to aspoň na druhé místo," prohlásil Bičík.

Spartu v zimě čeká redukce kádru. Nejistá je například budoucnost kapitána Davida Lafaty. "K nějakému zúžení asi musí dojít, v tomhle počtu tam fungovat nemůžeme. Ale kdo odejde a přijde, to ovlivnit nemůžu. Kdyby měl odejít třeba Lafi, tak by mě to samozřejmě mrzelo. Je to můj vrstevník, známe se odmalička. Ale tohle neovlivníte. Stejně jako vám vymění kolegu v práci, tak nám vymění spoluhráče," dodal Bičík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články