Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bazaly hostily prohru. Baník na neporazitelnou Olomouc nevyzrál

Ostrava - Po páteční předehrávce mezi Příbramí a Spartou dnes 5. kolo první fotbalové ligy pokračovalo dalším zápasem. V Ostravě přivítal domácí Baník dosud neporaženou olomouckou Sigmu, která si sérii vítězství uchovala i v tomto zápase. Fotbalisté Sigmy nakonec Baník porazili 2:1. Baník přitom potřeboval bodovat naplno, aby si spravil chuť po čtyřgólovém výprasku na Spartě. Olomouc však od úvodu sezony naplňuje střelecké předpoklady a má druhou nejsilnější ofenzivu.

Celý první poločas režírovala Sigma. Domácí přehrávala držením míče, postupnou kombinací i rychlejším přechodem do útoku. Jen vinou nepřesností ve finální fázi svou převahu nevyjádřila výrazněji. Daněk totiž poprvé musel předvést svůj reflex až po půlhodině hry, kdy zblízka zmenšil úhel dorážejícímu Petrovi. Následoval však roh, a to už Baník neodolal: na Janotkův centr vyskočil Hubník a hlavou z malého vápna míč prodloužil do sítě.

Baník bez zraněného Lukeše ofenzivně paběrkoval, přesto Koubkův výběr vytěžil v první půli z minima maximum. Drobisz neřešil složitější situaci, v nastavení byl ovšem bezmocný proti dorážce Šenkeříka, který z deseti metrů poslal míč pod břevno. Gólem Ostrava sice potlačila útočné choutky Hanáků, druhá půle už tak jednostranná nebyla. Do velké šance v 52. minutě nasprintoval opět Hubník, obhodil váhajícího Daňka, ale domácí zachránila tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Baník Ostrava - SK Sigma Olomouc

Baník byl aktivnější a důraznější, před Drobiszem se však vzmohl jen na několik závarů. A tak třináct minut před koncem opět udeřila Sigma: Vepřekův roh našel hlavu Rossiho, který poslal balon za Daňkova záda podruhé.

V divokém závěru domácí vsadili vše na útok a dvakrát byli blízko vyrovnání. Zeher však prováhal velkou příležitost a nakonec přestřelil, vzápětí po skrumáži před brankou Neuwirth hlavou trefil tyč. Ani hosté výhru z několika brejků nenavýšili. Na Daňka šel sám Šultes, trefil však jen brankářovu náruč.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články