Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Bayern zvítězil v Dortmundu, Wolfsburg tak ztrátu nesnížil

Berlín Jednu z mála šancí na stažení desetibodového náskoku Bayernu na čele bundesligy promrhali fotbalisté Wolfsburgu. Ne však svojí vinou Vlci si zajistili tři body proti Stuttgartu, jenže nepomohl jim Dortmund, který v souboji s vedoucím Mnichovem doma prohrál 0:1. O vítězství rozhodl bývalý hráč Borussie Robert Lewandowski. Přímý souboj mezi Augsburgem a Schalke o páté místo v německé fotbalové lize skončil bezbrankovou remízou. Na páté příčce tak zůstává Schalke.

Robert Lewandowski (vlevo) po gólu do sítě Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Trenér Bayernu Josep Guardiola oslavil padesátou bundesligovou výhru. Stačilo mu k tomu 61 zápasů, čímž stanovil nový rekord. Rozhodující okamžik se odehrál v 36. minutě. Lewandowski vybojoval míč a poslal přihrávku Müllerovi. Jeho střelu brankář Weidenfeller vyrazil pouze k polskému útočníkovi a bývalý hráč Dortmundu vstřelil čtrnáctý gól v sezoně.

Domácí se v druhém poločase urputně snažili vyrovnat, v závěru se vytáhl Neuer povedeným zákrokem proti Reusovu přímému kopu a udržel těsnou výhru 1:0. Dortmund tak poprvé po sedmi zápasech nebodoval.

Utkání Wolfsburg - Stuttgart
zdroj: ČTK/DPA autor: Peter Steffen

V 41. minutě duelu Wolfsburg - Stuttgart otevřel skóre z penalty domácí obránce Rodriguez, do přestávky ale ještě stihl srovnat Harnik, se šesti brankami nejlepší střelec Stuttgartu. Druhý poločas však patřil "Vlkům" - druhý gól v zápase vstřelil z přímého kopu Rodriguez a na konečných 3:1 upravil bývalý hráč londýnské Chelsea Schürrle. Stuttgart tak zůstal na posledním místě.

Mönchengladbach nevstoupil do utkání v Hoffenheimu dobře, v 17. minutě poslal domácí do vedení Schipplock. Na obrat však hosté nečekali dlouho, mezi 26. a 36. minutou se prosadili Kruse, Herrmann a Raffael. Druhý jmenovaný pečetil v druhém dějství stav na 4:1 pro hosty.

Mönchengladbach tak zůstal na třetím místě o dva body před Leverkusenem, který deklasoval Hamburk 4:0 zásluhou dvougólových střelců Castra a Kiesslinga a připsal si pátou výhru v řadě. Nový trenér hostů Knäbel nechal odehrát 60 minut záložníka Petra Jiráčka, v bráně dal před Jaroslavem Drobným přednost Adlerovi.

Freiburg s Pavlem Krmašem v sestavě si přilepšil v boji o udržení a porazil Kolín nad Rýnem 1:0, utkání rozhodl Frantz. Vladimír Darida odehrál za vítězný tým posledních šest minut. Plnou porci minut si připsal obránce Brém Theodor Gebre Selassie a podílel se na bezbrankové remíze s Mohučí.

Augsburg se rozešel se Schalke bez branek

V Augburgu se příliš ofenzivně laděné utkání nehrálo. V prvním poločase hrozili především domácí po standardních situacích, ale mimo mířili Hojbjerg i Meier. Brankou neskončil ani závar před bránou hostí po zakončení Bobadilly.

Ve druhé půli mělo šance také Schalke. Ve velmi dobré pozici byl po chybě domácí obrany kanonýr Huntelaar, ale na brankáře Hitze nevyzrál. Oba týmy tak po bezbrankové remíze čekají na výhru již tři zápasy, Augsburg dokonce v této sérii ani neskóroval.

Hertha si poradila s Paderbornem

Druhý dnešní zápas zvládla Hertha Berlín, která na domácí půdě porazila 2:0 Paderborn. O výhru se zasloužili Stocker a Schulz, kteří se prosadili v druhém poločase. Hertha díky třem bodům poskočila na 11. místo, její náskok na sestupové příčky se navíc zvýšil na sedm bodů. Naopak Paderborn po páté prohře z posledních šesti kol zůstává předposlední. Jeho mizernou formu také dokresluje bilance pouhých dvou vstřelených branek po zimní přestávce. Nováček soutěže nyní na gól čeká již přes 550 minut.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:

Brémy - Mohuč 0:0, Eintracht Frankfurt - Hannover 2:2 (27. Madlung, 54. Aigner - 68. Marcelo, 82. Ya Konan), Freiburg - Kolín nad Rýnem 1:0 (37. Frantz), Hoffenheim - Mönchengladbach 1:4 (17. Schipplock - 31. a 51. Herrmann, 26. Kruse z pen., 36. Raffael), Leverkusen - Hamburk 4:0 (7. a 63. Castro, 44. a 56. Kiessling), Wolfsburg - Stuttgart 3:1 (41. z pen. a 65. Rodriguez, 76. Schürrle - 44. Harnik), Dortmund - Bayern Mnichov 0:1 (36. Lewandowski), Augsburg - Schalke 0:0, Hertha Berlín - Paderborn 2:0 (68. Stocker, 88. Schulz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články