Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bayern udolal Kolín dvěma trefami Gnabryho. Schick se prosadil proti Mönchengladbachu

Fotbalisté Bayernu Mnichov to ve 2. kole německé ligy s Kolínem nad Rýnem neměli lehké, nicméně po výhře 3:2 slaví první vítězství v sezoně. Výsledek ve prospěch bavorského celku zvrátil dvěma brankami Serge Gnabry. Útočník Patrick Schick vstřelil gól a pomohl Leverkusenu k demolici Mönchengladbachu 4:0. Po dvou vítězstvích je na čele Bundesligy Wolfsburg, který otočil utkání s Herthou na konečných 2:1. 

Patrik Schick
zdroj: ČTK/DPA

V mnichovské Allianz Areně padly všechny branky ve druhém poločase. Domácí poslal do vedení v 50. minutě nejlepší bundesligový střelec posledních čtyř sezon Lewandowski. Poté zvýšil Gnabry, jenže hosté v rozmezí 60. až 62. minuty srovnali.

Výhru Bayernu, který v úterý získal německý Superpohár, zařídil v 71. minutě povedenou ranou znovu Gnabry. Německý reprezentant vstřelil Kolínu alespoň dva góly v jednom ligovém utkání už počtvrté v kariéře.

Leverkusen vstoupil do duelu s Mönchengladbachem výborně. Hráči Bayeru se dostali do vedení již ve 3. minutě, kdy si střelu Mitchela Bakkera srazil do sítě brankář Yann Sommer. O pět minut později zatáhl Moussa Diaby míč po pravé straně, našel na hranici vápna Schicka a český střelec levou nohou vstřelil svůj 20. bundesligový gól v kariéře. V závěru poločasu mohl Lars Stindl vrátit Borussii do zápasu, ale jeho pokutový kop zlikvidoval Lukas Hradecky.

Ve druhém poločase přidal Leverkusen další dvě branky. Prosadili se Diaby a Nadiem Amiri a zařídili Bayernu první ligové vítězství v ročníku.

Skóre duelu mezi Freiburgem a Dortmundem otevřel v 6. minutě povedenou ranou z přímého kopu záložník domácího celku Vincenzo Grifo. Borussii mohl vrátit do hry Jude Bellingham, který se protáhl mezi čtveřicí bránících hráčů, ale sám před brankářem nedokázal zakončit přesně. Také další velkou šanci k vyrovnání měl anglický mladík, ale jeho hlavička po rohovém kopu skončila pouze na tyči.

Dvoubrankový náskok získal Freiburgu v 53. minutě Roland Sallai. Naději na bodový zisk dostali svěřenci Marca Roseho v 59. minutě, kdy se po centru Felixe Passlacka trefil do vlastní branky Yannik Keitel. Více hosté nestihli a připsali si první prohru v rozjíždějící se ligové sezoně.

Utkání Freiburg – Dortmund
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Augsburg získal na hřišti Frankfurtu první bod v ročníku. V duelu týmů, kterým nevyšel vstup do sezony, gól nepadl. Jan Morávek nastoupil v základní sestavě Augsburgu, ale v 48. minutě byl kvůli zranění ze hřiště stažen.

Ani do druhého utkání v nové sezoně nezasáhl bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida. Český středopolař přihlížel domácí prohře Herthy Berlín pouze z lavičky. O vítězství Wolfsburgu 2:1 rozhodl v 88. minutě střídající Felix Nmecha.

Fotbalisté Fürthu získali první bod po postupu do Bundesligy, s oslabeným Bielefeldem remizovali 1:1. Bodoval také druhý nováček z Bochumi, jenž porazil Mohuč 2:1 a má první výhru.

Mezi dvěma parádními trefami Szoboszlaie z hranice velkého vápna a z trestného kopu se prosadil za Lipsko proti Stuttgartu také Emil Forsberg. Skóre uzavřel z penalty portugalský útočník André Silva, druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku soutěže, který přišel do Lipska v létě z Frankfurtu.

Po překvapivé porážce 0:1 s Mohučí v prvním kole se nový kouč úřadujícího vicemistra Jesse Marsch mohl radovat z premiérového vítězství.

Hoffenheim se v zápasu s Unionem Berlín musel obejít bez zraněného českého reprezentanta Pavla Kadeřábka. Na úvodní výhru 4:0 proti Augsburgu se ovšem týmu nepodařilo navázat a s týmem z německé metropole Hoffenheim remizoval 2:2. 

Hosty poslal do vedení v 10. minutě Giesselmann. Během 14. až 30. minuty domácí otočili skóre. Nejprve se prosadil Akpoguma a po něm Bruun Larsen. Krátce po změně stran stanovil konečné skóre Awoniyi. V nastavení obdržel druhou žlutou kartu hostující kapitán Friedrich.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Lipsko - Stuttgart 4:0 (38. a 52. Szoboszlai, 46. Forsberg, 65. André Silva z pen.), Bochum - Mohuč 2:0 (21. Holtmann, 56. Polter), Eintracht Frankfurt - Augsburg 0:0, Freiburg - Dortmund 2:1 (6. Grifo, 53. Sallai - 59. vlastní Keitel), Fürth - Bielefeld 1:1 (50. Hrgota z pen. - 45. Klos), Hertha Berlín - Wolfsburg 1:2 (60. Lukebakio z pen. - 74. Baku, 88. F. Nmecha), Leverkusen - Mönchengladbach 4:0 (3. vlastní Sommer, 8. Schick, 55. Diaby, 87. Amiri), Hoffenheim - Union Berlín 2:2 (14. Akpoguma, 30. Bruun Larsen - 10. Giesselmann, 47. Awoniyi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články