Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Bayern si poradil se Schalke, Dortmund padl na půdě nováčka

Lipsko – Fotbalisté Lipska se ve druhém kole německé bundesligy postarali o velké překvapení, když gólem z 89. minuty porazili Borussii Dortmund 1:0. O výhře nováčka rozhodl střídající Naby Keita. Hertha Berlín, za kterou nastoupil i záložník Vladimír Darida, vyhrála 2:0 v Ingolstadtu a po dvou zápasech zůstává stoprocentní. Plným bodovým ziskem se pyšní také mistrovský Bayern, jenž vyhrál 2:0 na hřišti Schalke.

Lewandowski slaví se spoluhráči úvodní trefu do sítě Schalke
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Vynikající formu z úvodu sezony opět potvrdil polský ostrostřelec Lewandowski, který deset minut před koncem utkání Bayernu proti Schalke otevřel skóre. Druhý gól přidal ve druhé minutě nastavení Kimmich. Úřadující šampion tak zůstává stoprocentní, naopak domácí celek si na první body musí ještě počkat.

"Byl to hodně náročný a dobrý zápas. Věděli jsme, že musíme být trpěliví," řekl po utkání Lewandowski, který vede po dvou zápasech tabulku střelců se čtyřmi přesnými zásahy. "Jednalo se o důležité vítězství," dodal.

Darida se neprosadil, Hertha přesto podruhé vyhrála

Hertha se v Ingolstadtu dostala do vedení v osmé minutě, když Haragučiho vydařený pas za obranu zužitkoval bosenský reprezentační útočník Ibiševič. Domácí měli možnost ještě v prvním dějství vyrovnat, proti Lezcanovi ale reflexivně zasáhl gólman Jarstein.

V 52. minutě mohl zvýšit Darida, jeho hlavičku ale vyrazil Nyland. Hertha přesto v závěru vstřelila druhou branku a znovu u toho byl Haraguči, jenž si připsal druhou gólovou přihrávku po přesném centru na Schiebera.

Mario Götze v utkání proti RB Lipsko
zdroj: REUTERS autor: Stefanie Loos

Dortmund senzačně prohrál v Lipsku

První poločas mezi Lipskem a Dortmundem nebyl příliš bohatý na šance, jedinou střelu mezi tři tyče si připsali domácí. Po změně stran se hrál v Red Bull Areně ofenzivnější fotbal.

Rozhodnout mohl hostující Schürrle, ale sedm minut před koncem trefil pouze břevno. Naopak na druhé straně přesně zamířil Keita, čímž rozhodl o překvapivé výhře bundesligového nováčka.

Finský talent Pohjanpalo zařídil hattrickem výhru Leverkusenu

Smolný zápas prožil záložník Leverkusenu Karim Bellarabi. Střelec nejrychlejšího bundesligového gólu (devět sekund po začátku zápasu) si poranil stehenní sval už po několika vteřinách utkání s Hamburkem a ve třetí minutě opustil hřiště. Šlo o nejrychlejší střídání od roku 1999, kdy musel po několika desítkách sekund odejít z trávníku Thomas Riedl v dresu Mnichova 1860.

Radost ale Bellarabimu udělali spoluhráči, zejména pak finský útočník Pohjanpalo. Bayern sice prohrával od 58. minuty po Woodově trefě, v 72. minutě ale přišel do hry jedenadvacetiletý Pohjanpalo a během krátkého pobytu na hřišti stihl vstřelit tři branky.

Freiburg zdolal Mönchengladbach, Brémy podlehly Augsburgu

Nováček Freiburg byl od začátku zápasu proti Mönchengladbachu překvapivě aktivnějším týmem, jako první se ale přesto prosadila Borussia, když se v 35. minutě povedenou střelou ze střední vzdálenosti prezentoval Hazard.

Po přestávce ale dalším zdařilým projektilem zpoza vápna vyrovnal Philipp a nastartoval domácí tým k obratu. Pět minut před koncem tentýž hráč vstřelil druhý gól Freiburgu a o chvíli později bylo pro účastníka Ligy mistrů ještě hůř: z penalty definitivně rozhodl o vítězství domácích Petersen.

Fotbalisté Brém s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem neudrželi vedení v zápase druhého kola německé ligy a podlehli Augsburgu 1:2. Po dvou kolech tak zůstávají bez bodu. První vítězství v letošní sezoně zařídili hostům Gouweleeuw a Stafylidis.

Mohuč ztratila tříbrankové vedení, Kadeřábek pomohl Hoffenheimu k remíze 4:4

Pro Mohuč začal duel s Hoffenheimem výborně. Už ve třetí minutě hlavou skóroval 165 centimetrů vysoký De Blasis a o dvacet minut později přidal druhou trefu. Chvíli nato na něj navázal Córdoba.

V 39. minutě snížil na 1:3 Wagner, jenž se za Hoffenheim prosadil poprvé po příchodu z Darmstadtu. Za domácí se ale ještě do konce poločasu prosadil Öztunali a Mohuč poprvé v bundesligové historii vstřelila čtyři branky během první pětačtyřicetiminutovky.

Do druhého dějství nastoupil za hosty také český obránce Pavel Kadeřábek a byl u nečekaného vzepětí Hoffenheimu. V 57. minutě šla Mohuč do deseti po Bussmannově vyloučení a hosté využili přesilovku k vyrovnání. Dva slepené góly vstřelil střídající Uth a na konečných 4:4 upravil šest minut před koncem Szalai.

Výsledky 2. kola bundesligy:

Schalke - Bayern Mnichov 0:2 (81. Lewandowski, 90.+2 Kimmich), Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:0 (90. Sirigu), Freiburg - Mönchengladbach 3:1 (54. a 85. Philipp, 88. Petersen z pen. - 35. Hazard), Ingolstadt - Hertha Berlín 0:2 (8. Ibiševič, 86. Schieber), Leverkusen - Hamburk 3:1 (79., 90.+1 a 90.+4 Pohjanpalo - 58. Wood), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 0:0, Lipsko - Dortmund 1:0 (89. Keita), Brémy - Augsburg 1:2 (45.+2 Jóhannsson z pen. - 52. Gouweleeuw, 73. Stafylidis), Mohuč - Hoffenheim 4:4 (3. a 23. De Blasis, 27. Córdoba, 43. Öztunali - 71. a 72. Uth, 39. Wagner, 84. Szalai). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články