Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern si poradil s Augsburgem, Leverkusen s Dortmundem. Zato Schalke znovu prohrálo

Boje v Bundeslize pokračují. Fotbalisté Leverkusenu zdolali v 17. kole Dortmund 2:1, útočník vítězného týmu Patrik Schick nastoupil do zápasu od 69. minuty. První s náskokem čtyř bodů před Lipskem je mnichovský Bayern, který porazil Augsburg 1:0. Lipsko zdolalo Union Berlín také 1:0. Trápení Schalke 04 naopak nadále pokračuje. Tým z Gelsenkirchenu prohrál gólem z nastavení s Kolínem nad Rýnem 1:2 a zůstává poslední v tabulce.

Schalke 04
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Bayern poslal do vedení ve 13. minutě z penalty polský kanonýr Robert Lewandowski. Suverénní lídr tabulky střelců si v tomto bundesligovém ročníku polepšil na 22 gólů.

Favorizovaní hosté další branku nepřidali a nejtěsnější vedení mohli ztratit v 76. minutě. Alfred Finnbogason však pokutový kop na rozdíl od Lewandowského neproměnil a trefil tyč.

Brankář Manuel Neuer tak se štěstím udržel 196. čisté konto v nejvyšší soutěži a vyrovnal rekord Olivera Kahna.

Domácí gólman Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý zůstali jen na lavičce, ani tam nebyl zraněný záložník Jan Morávek. Augsburg potřetí za sebou prohrál a je dvanáctý.

Lipsko také nemělo s Unionem snadnou práci. Utkání rozhodl až v 70. minutě střídající Emil Forsberg. V nastavení domácí podržel brankář Péter Gulácsi výborným zákrokem proti pokusu Mariuse Bültera. Berlínský tým prohrál poprvé po šesti kolech a patří mu šesté místo.

Leverkusen poslal do vedení ve 14. minutě Moussa Diaby. V 67. minutě vyrovnal Julian Brandt, ale dělbu bodů odmítl sedmnáctiletý záložník Florian Wirtz, jenž v 80. minutě zařídil první výhru Bayeru po čtyřech kolech.

Gólmana Brém Jiřího Pavlenku překonal v 66. minutě hlavou obránce Mönchengladbachu Nico Elvedi. Celý zápas v dresu hostů odehrál i kapitán Theodor Gebre Selassie. Osmifinalista tohoto ročníku Ligy mistrů Borussia se díky třetí výhře z posledních čtyř kol bodově dotáhl na pátý Union Berlín, který odehrál o zápas méně. Werder klesl na třináctou pozici.

Záložník Herthy Berlín Vladimír Darida musel strávit domácí porážku 0:3 od Hoffenheimu, jemuž od října chybí zraněný obránce či záložník Pavel Kadeřábek. Dvakrát se mezi střelce zapsal Andrej Kramarič.

Schalke se trápí dál

Kolínu nad Rýnem zařídil vedení po půl hodině hry hlavou Rafael Czichos. V 57. minutě vyrovnal Matthew Hoppe po zmatcích v obraně hostů. Schalke nakonec remízu, která by ho posunula na předposlední pozici, neudrželo. Těsně před koncem rozhodl náhradník Jan Thielmann střelou z úhlu.

Tápající tým z Gelsenkirchenu, kterému ještě chyběl navrátilec z Ajaxu Amsterodam útočník Klaas-Jan Huntelaar, v neděli přivítá úřadujícího mistra a lídra tabulky Bayern Mnichov.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Mönchengladbach - Brémy 1:0 (71. Elvedi), Leverkusen - Dortmund 2:1 (14. Diaby, 80. Wirtz - 67. Brandt), Mohuč - Wolfsburg 0:2 (65. Bialek, 79. Weghorst), Hertha Berlín - Hoffenheim 0:3 (68. a 88. Kramarič, 33. Rudy), Schalke - Kolín nad Rýnem 1:2 (57. Hoppe - 31. Czichos, 90.+3 Thielmann), Augsburg - Bayern 0:1 (13. Lewandowski z pen.), Bielefeld - Stuttgart 3:0 (27. Klos, 47. vlastní Kempf, 86. Doan), Freiburg - Frankfurt 2:2 (32. Sallai, 63. Petersen - 6. Younes, 76. vlastní Schlotterbeck), Lipsko - Union Berlín 1:0 (70. Forsberg).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články