Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bayern remizoval s Arsenalem a v Lize mistrů jde dál. Ve čtvrtfinále je i Atlético

Mnichov – Před rokem Arsenal překvapil odborníky i fanoušky, když dokázal na hřišti Bayernu vyhrát 2:0. Podobný výsledek potřebovali fotbalisté Arsenalu i nyní. Loňský výkon ale zopakovat nedokázali. Na hřišti vítěze Ligy mistrů remizovali 1:1 a po prohře 0:2 z prvního utkání v Lize mistrů končí. Dalším postupujícím je Atlético Madrid, které porazilo AC Milán i v druhém střetnutí, tentokrát 4:1. 

Utkání Bayern Mnichov - Arsenal
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Arsenal do zápasu vstupoval v nelehké úloze. Potřeboval vstřelit dvě branky, jenže v prvním poločase jasně dominovali domácí, kteří svého soupeře za půlku pouštěli jen výjimečně. Bayern dokonce vstřelil i jednu branku, když se v šestadvacáté minutě trefil po standardní situaci hlavou Mandžukič. Kvůli ofsajdu však jeho gól nemohl být uznán.

Londýnský celek, jenž v první půlce vystřelil pouze jednou na branku, se po přestávce trochu zvedl, jenže v pětapadesáté minutě se prosadili domácí. Po krásné přihrávce Ribéryho se na malém vápně ocitl úplně osamocený Schweinsteiger a nezaváhal.

Arsenal ale takřka vzápětí srovnal. Podolski lehce ve vápně postrčil Lahma, rozhodčí nechal pokračovat v akci a německý křídelník propálil Neuera. Gunners, v jejichž dresu celou druhou půlku odehrál i Tomáš Rosický, zvýšili tempo, ale vytoužených branek se již nedočkali.

Naopak Bayern v samotném závěru mohl rozhodnout o své výhře, když sudí po faulu na Robbena nařídil pokutový kop. Střídajícího Müllera však vychytal Fabianski.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Arsenal

Bayern Mnichov - Arsenal 1:1 (0:0)

Branky: 55. Schweinsteiger - 57. Podolski. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andäs (všichni Nor.). ŽK: Dante, Martínez - Arteta, Podolski, Vermaelen. První zápas 2:0, postoupil Bayern. 

Bayern Mnichov: Neuer - Lahm, Martínez, Dante, Alaba - Robben, Schweinsteiger, Götze (60. Kroos), Alcantara, Ribéry (85. Müller) - Mandžukič. Trenér: Guardiola.

Arsenal: Fabianski - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Cazorla, Arteta (77. Gnabry), Özil (46. Rosický), Oxlade-Chamberlain (84. Flamini), Podolski - Giroud. Trenér: Wenger.

Atlético se mezi osm nejlepších dostalo poprvé od roku 1997

Atlético si do domácí odvety přivezlo z Milána výhru 1:0 a postup mu v odvetě vytstřílel Diego Costa. Poprvé se trefil už ve třetí minutě a druhou branku přidal pět minut před koncem, kdy zvýšil na konečných 4:1. Madridský celek je tak s městským rivalem Realem jediným, který v této sezoně LM ještě neprohrál

Jediný gól AC dal záložník Kaká, který si tak připsal celkově třicátý zásah v soutěži, což se dosud žádnému Brazilci nepovedlo. Vyřazení Milána však zabránit nedokázal a italský fotbal tak potřetí od zavedení čtvrtfinále nebude mít zastoupení mezi poslední osmičkou týmů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - AC Milán

Atlético Madrid - AC Milán 4:1 (2:1)

Branky: 3. a 85. Costa, 40. Turan, 71. García - 27. Kaká. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Atl.). ŽK: García - Rami, Balotelli, Bonera. První zápas 1:0, postoupilo Atlético.

Atlético Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Luís - Turan (77. Rodríguez), Gabi, García (71. Sosa), M. Suárez, Koke (82. Diego) - Costa. Trenér: Simeone.

AC Milán: Abbiati - Abate, Rami, Bonera, Emanuelson - Kaká, Essien (68. Pazzini), Poli, De Jong (78. Muntari), Taarabt (46. Robinho) - Balotelli. Trenér: Seedorf.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články